Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile partisinin il binasının açılışını yapmak için bugün Giresun’a geldi. Davutoğlu daha sonra il binasının balkonundan halka seslendi.

"DEVLETİ 3-5 ÇETEYE, 3-5 YOLSUZA PEŞKEŞ ÇEKTİLER"

İktidarı sert sözlerle eleştiren Davutoğlu, "Devletin itibarını yerle bir ettiler. Devleti 3-5 çeteye, 3-5 yolsuza peşkeş çektiler. Giresunlular, şimdi bizi anlıyor musunuz? Biz, 2016’da Sayın Cumhurbaşkanına, o günkü yönetime ‘Siyasi ahlak yasası çıkaralım’ dedik. ‘Olmaz’ dedi Cumhurbaşkanı, ‘İlçe başkanı bulamazsınız’ dedi. Sanki ilçe başkanı olan, il başkanı olan kâr elde etmek için, rant elde etmek için başkan oluyor” dedi.

"İŞTE BU ŞERLERİ KOVACAĞIZ"

Davutoğlu, mülakatı kaldırıp liyakati getireceklerini vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti:

* Şer nedir? Yolsuzluktur. Şer nedir? Yolsuzluktur, mülakat üzerinden akraba kayırmacılığıdır. Damatların, yeğenlerin hakim olduğu bir düzen kurmaktır.

* Şer nedir? Yüksek faizdir. Şer nedir? Yüksek enflasyondur. İşte bu şerleri biz kovacağız.

* Hayır nedir? Hayır, adalettir. Hayır, düşük enflasyon, ucuz hayattır. Hayır, yüksek maaştır. Hayır, düşük faizdir. Allah o hayırları bize nasip eylesin.

Davutoğlu konuşmasının ardından, parti il başkanlığının açılışını gerçekleştirdikten  sonra eşiyle birlikte esnaf ziyareti yaptı, vatandaşlarla sohbet etti. Davutoğlu, bir berber dükkanına girerek saçını da kestirdi.

Giresun ziyaretinin ardından Davutoğlu, yarın Trabzon’a geçerek partisinin Akçaabat ilçe kongresine katılacak.

[old_news_related_template title="AKP'den CHP'ye tepki" desc="AKP Sözcüsü Ömer Çelik, 'Genel Başkanı 15 Temmuz gecesi darbecilerin yol vermesiyle kaçan CHP Sözcüsü, hiç yüzü kızarmadan Cumhurbaşkanımızın o gece 'uçan sarayında konforlu şekilde semalarda dolaştığını' söylüyor. CHP Sözcüsünün bu ifadesi bir siyasi ifade değildir. Ahlak dışı bir düşmanlıktır' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/16/iecrop/omer-celik-dha-1_16_9_1626458376.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/akpden-chpye-tepki-6543070/"]

[old_news_related_template title="Faik Öztrak: Emeklilerimize bayram öncesi bu yapılan hak mıdır, reva mıdır?" desc="CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, emeklilerin bayram ikramiyelerine yapılan 100 liralık artışı eleştirerek, 'En ucu kurbanlık fiyatı bu gün 2 bin lira. 'Bari bu bayramda emekliye 2 bin lira ikramiye verin, emekli kurban kesebilsin, ailesiyle rahat bir bayram geçirsin' dedik. Meclis'e de bunun için önerge verdik. Ama verdiğimiz önerge AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Emeklilerimize bayram öncesi bu yapılan hak mıdır, reva mıdır?' diye sordu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/16/iecrop/faik-oztrak-depo-1_16_9_1625237795_16_9_1626457709.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/faik-oztrak-emeklilerimize-bayram-oncesi-bu-yapilan-hak-midir-reva-midir-6543043/"]