İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’daki taksi tartışmalarına ilişkin açıklamada bulundu.

"GÖZÜNÜZ BİZDE OLSUN"

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İmamoğlu, “İstanbullulara bir söz verdik. Taksi plakası ağalığı bitecek dedik. 16 milyon İstanbullu kazanacak, bir avuç plaka ağası kaybedecek. İBB kazanacak! Gözünüz bizde olsun” ifadelerine yer verdi.



9 KEZ REDDEDİLDİ

İBB yönetiminin, İstanbul’un içinden çıkılmaz bir hal alan taksi sorununu çözmek için 1000 yeni taksinin hizmete alınması istemiyle UKOME’ye sunduğu teklifi 9’uncu kez reddedilmişti. Buna karşılık teklifin 10. kez UKOME’ye sunulması yönünde hazırlıklar başlamıştı.

DÜNYA BASININA YANSIMIŞTI

İstanbul’daki taksi sorunu dünya basınında da gündemine gelmişti. İngiliz The Guardian gazetesinin haberinde, iki kıtayı bağlayan İstanbul’da taksi şoförü olmanın zorluklarından söz edilmişti.

Diğer küresel başkentlerden farklı olarak sürücülerin kendi arabalarının sahibi olmamasına dikkat çekilmişti. Haberde, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1990’lı yıllarda İstanbul belediye başkanı olduğunda, şehrin yaklaşık 8 milyon kişiye ev sahipliği yaptığı ancak o zamandan beri nüfusun ikiye katlandığı bilgisi paylaşılırken, taksi sayısının değişmemesine vurgu yapılmıştı.

Bu durumdan dolayı oluşan talebin ise zengin plaka sahipleri için yeni bir kartel oluşturduğu vurgulanmıştı.

[old_news_related_template title="İstanbul'da taksici terörü kamerada" desc="Esenler'de trafikte ticari taksi şoförü ile otomobil sürücü arasında tartışma çıktı. Hıncını alamayan taksici, otomobilin önünü keserek camını yumrukladı. Yaşanan o anlar cep telefonu kamerasına yansıdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/17/iecrop/taksi-iha_16_9_1634481432.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/istanbulda-taksici-teroru-kamerada-2-6712582/"]

[old_news_related_template title="Alınmadığı taksinin üstüne çıkarak isyan etti" desc="Beyoğlu'nda bir kişi, kendisini almayan şoföre kızarak, taksinin ilerlemesini engellemek için yolunu kesip, kaputuna çıktı. Şoförün aracı hareket ettirmesine aldırmayan kişiyi çevredekiler uzaklaştırdı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/16/iecrop/kolaj_16_9_1634367774.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/alinmadigi-taksinin-ustune-cikarak-isyan-etti-6710209/"]