28 Şubat davasında haklarında verilen müebbet hapis cezaları kesinleşerek cezaevine giren emekli generallerden Orgeneral Çevik Bir ve Orgeneral Çetin Doğandan sonra emekli Korgeneral Vural Avar da sağlık koşullarının cezaevinde kalmasına uygun olup olmadığının tespiti için muayene edildi. Avar'ın muayenesi Ankara Mevki Hastanesi Nöroloji Bölümü'nde yapıldı.

Avukat Ümit Kara, Vural Avar ile hükümlü bulunduğu Sincan 1 Nolu F Tipi Cezaevi'ndeki görüşmesi sırasında, sağlık durumunun hastaneye sevk edilmesini gerektirdiğini gözlemledi. Avukat Kara, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dilekçede, Avar'ın daha önce sağlık kontrolleri ve ilgili resmi kuruluşlara sevki yapılarak, cezaevinde kalmasına engel bir hali olup olmadığının belirlenmesinin talep etti. Dilekçede, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Ağır Ceza İlamat Masası'na yapılan başvurunun, infazın başlaması nedeniyle bu konuda bir karar verilmesine yer olmadığı şeklinde sonuçlandığını belirtti.

TELAFİSİ İMKANSIZ ZARARLARIN...

Müvekkili emekli Korgeneral Vural Avar'ın 18 Ağustos'tan itibaren cezaevinde olduğunu belirten Avukat Ümit Kara, telafisi imkansız zararların ortaya çıkmaması için hükümlü bulunduğu yere en yakın tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanesine sevkini talep etti. Alınacak rapor doğrultusunda, gerekirse resmi sağlık kuruluşunun hükümlü koğuşuna yatırılmasını, bu duruma ilişkin olarak sağlık durumunun fenni ve tıbbi olarak teşhisine yönelik nöroloji ihtisas kliniği bulunan resmi sağlık kuruluşuna sevki için gereğinin yapılmasını istedi.

[old_news_related_template title="Çevik Bir ve Çetin Doğan dahil 14 isim hakkında tutuklama kararı" desc="Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi 28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan aralarında Çevik Bir ve Çetin Doğan'ın da bulunduğu 14 sanık hakkında tutuklama kararı verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/18/iecrop/mahkeme_16_9_1629297516.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/cevik-bir-ve-cetin-dogan-dahil-14-isim-hakkinda-tutuklama-karari-6600503/"]

[old_news_related_template title="14 emekli generalin rütbelerinin sökülmesi için Genelkurmay Başkanlığı’na yazı gönderildi" desc="Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan ve haklarında yakalama kararı çıkarılan 14 sanıktan Çetin Doğan ve Çevik Bir, tutuklanarak Muğla Cezaevi'ne gönderildi. Adliye çıkışında açıklama yapan Çetin Doğan 'Sözün bittiği yerdeyiz' dedi. Öte yandan Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, cezası onanan 28 Şubat davası sanıklarının rütbelerinin sökülmesi için Genelkurmay Başkanlığı’na yazı gönderdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/19/iecrop/cetin-dogan-foto-iha_16_9_1629383566.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/28-subat-saniklarinin-rutbeleri-sokulmesi-icin-genelkurmay-baskanligina-yazi-gonderildi-6602349/"]