Fikirtepe’de yaşayan vatandaşlar için verilen 150 günlük tahliye süresi bugün itibariyle sona erdi. Fikirtepe’de başlayacak tam kapsamlı yıkım çalışmaları için hazırlıklar tamamlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedad Gürgen, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm alanını ziyaret ederek sürece ilişkin açıklamalarda bulundu.

"TAHLİYE SÜRECİNİ 150 GÜNE ÇIKARDIK"

Proje alanını gezerek incelemelerde bulunan Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedad Gürgen, “Burada yıllardan beri sürüncemede kalmış birçok proje vardı. Projede hak sahibi olan vatandaşlar bakanlığımıza gelerek projenin bizler tarafından yürütülmesi yönünde taleplerde bulunuyordu. Gerçekleştirilen görüşmeler sonrası projenin 22 adasının bakanlık eliyle yapılmasına karar verildi. Kararın hemen ardından tahliye sürecine dair planlamalar yaptık ve süreci başlattık. Tahliye işlemleri için vatandaşlara ilaveten süreler de verdik. Bu zaman dilimini 150 güne kadar çıkarttık. Bugün itibariyle süremiz doldu. Hatta üstünden de yaklaşık iki hafta geçti. Tahliye sürecinde kapı kapı gezerek vatandaşların ulaşım, lojistik ve barınma gibi sorunları olup olmadığını ve olanlara ise çözümler ürettik” diye konuştu.

"BUGÜN, FİKİRTEPE İÇİN DÖNÜM NOKTASI OLACAK"

Projelerin 2 sene içerisinde tamamlanacağını belirten Gürgen, “Aslında bakınca Fikirtepe'de şu anda yürüttüğümüz proje bir demir betondan müteşekkil bir proje değil. Bu işin sosyal yönü de oldukça fazla. Bugün Fikirtepe'de bir dönüm noktası olacak. Burada elektrik, su ve gaz hizmetlerini kestikten sonra güvenli bir şekilde çalışmalara başlayacağız. Ne kadar hızlı başlarsak o kadar kısa sürede konutlar yükselir. Biz Fikirtepe'de planlamalara başlıyoruz. 2 sene içerisinde de Emlak Konut marifetiyle projelerimiz bitecek ve anahtarlar teslim edilecek. Bütün çabalarımızın da gayreti vatandaşlara söz verdiğimiz tarihte yapıları tamamlamak” diye konuştu. (İHA)



[old_news_related_template title="Kentsel dönüşüm değil, rantsal dönüşüm" desc="CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2012 yılından bu yana 81 ilde 760 bin 282 adet bağımsız birimli konut ve işyerinin ‘Riskli Yapı’ statüsünde değerlendirildiğini bildirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/29/iecrop/fotograf_16_9_1627573890.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/emlak/kentsel-donusum-degil-rantsal-donusum-6563600/"]