İstanbul'daki okul servislerine yönelik denetimler devam ederken, dün sabah saatlerinde Kadıköy'de korsan öğrenci servisi yakalandı. Korsan servis kullanımının artması ile birlikte İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası da harekete geçti.

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası (İSAROD) Başkanı Hamza Öztürk İstanbul'da en az 4-5 bin korsan servis olduğunu dile getirdi.

"KORSAN SERVİS BOŞ İSE HERHANGİ BİR YAPTIRIMI YOK" 

Hamza Öztürk şöyle konuştu:

"Korsan araçların hemen hemen hepsinde 'okul taşıtı' yazısı da var, 'dur' levhası da var. Bizim araçların her belgesi sorgulanırken, bu arabalarda herhangi bir yaptırım da yok. Hatta denetimlerde araç boş olduğu zaman işlem bile yapılamıyor, kanun kapsamında. Korsanla mücadele edeceğiz.

Korsan kullanımı okuldaysa velilerimize, iş yerindeyse işverenlerimize görev düşüyor. Veliler, çocuklarının bindiği arabaya mutlaka bakın, bilin. Plakası mutlaka L ile başlasın. Denetim aileden başlamalı. Bir aile, veli olarak önce çocuğumuzu kime taşıttığımızı bilmek zorundayız. İşverensek, işçimizin, memurumuzu, personelimizi kime taşıttığımızı bilmek zorundayız."

"İSTANBUL'DA EN AZ 4-5 BİN CİVARINDA KORSAN SERVİS VAR" 

1 Ekim'den itibaren bin tane korsan aracı kolluk kuvvetlerine ve İBB'nin denetim birimlerine bildirdiklerini kaydeden Öztürk, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Okul ve personel taşıma servislerini ayırmadan söylersek İstanbul'da en az 4-5 bin civarında korsan servis var. Korsan serviste bizim standartlarımızın hiçbiri yok. Korsan serviste çoğu zaman hostes olmadığı gibi emniyet kemeri de yok.

Kapısı da otomatik değil. Birçok vasfı, servis aracı vasfına uymuyor. Okullarda korsan çalışıyorsa veliler önce okul yönetimine, sonra aracı firma, ondan sonra da İlçe Milli Eğitim'e bildirebilirler. Bizi de arayıp bildirebilirler." DHA

[old_news_related_template title="Kadıköy'de korsan öğrenci servisi yakalandı: 60 gün trafikten men edildi" desc="İstanbul'da öğrenci servislerine yönelik denetim yapıldı. Kadıköy'de yapılan denetimlerde korsan öğrenci servisi yakalandı. Hostesi, MEB onaylı sertifikası ve okul taşıtı ibaresi olmayan servis 60 gün trafikten menedilerek bağlandı. Sürücü Murat Toğay'a 6 bin 700 lira ceza kesildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/27/iecrop/resim7_19001727_16_9_1635317551.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/kadikoyde-korsan-ogrenci-servisi-yakalandi-60-gun-trafikten-men-edildi-6731667/"]