Ortaköy ilçesindeki Şehit Salih Aksu Ortaokulu'nda görev yapan matematik öğretmeni Ali Rıza Y., 14 Aralık'ta bir öğrencisi 'Hocam, T.K. size küfretti' deyince sınıftaki T.K.'yi koridora çıkardı. Erkek öğrenci T.K.'ye neden küfrettiğini soran Ali Rıza Y., onu defalarca tokatlayıp, boğazını sıktı.

Gürültüyü duyup, sınıftan çıkan teknoloji ve tasarım öğretmeni Gülcan Ünlü, burnu kanayan T.K.'yi meslektaşının elinden aldı.

Olay anı güvenlik kamerasına yansırken, T.K. yaşadıklarını babası Duran K.'ye anlattı. Oğlunu hastaneye götüren Duran K., 10 günlük rapor alıp, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Ortaköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Ali Rıza Y. hakkında 'beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı, kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuzu kötüyü kullanmak suretiyle 'basit yaralama' suçundan 1,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Olayın ardından görevden uzaklaştırılan Ali Rıza Y. hakkında başlatılan idari soruşturma tamamlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı, soruşturma sonrası öğrencisine şiddet uygulayan öğretmeni görevden aldı.

Ortaköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Ali Rıza Y. hakkında 'beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı, kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuzu kötüyü kullanmak suretiyle basit yaralama' suçundan 1,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

T.K.'nin ailesinin avukatı Ali Oğuz Şahin, adli kontrol kararıyla serbest bırakılan Ali Rıza Y.'nin tutuklanması için dün üst mahkemeye itirazda bulundu.

GENEL HİZMETLER İDARİ MEMURU OLARAK GÖREV YAPACAK 

Ali Rıza Y.'nin genel hizmetler idari memuru olarak görev yapacağı belirtildi.

25 OCAK’TA HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Soruşturmanın ardından ‘Beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı, kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuzu kötüyü kullanmak suretiyle basit yaralama' suçundan hakkında 1,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Ali Rıza Y.'nin 25 Ocak günü yargılanmasına başlanacak.

AİLE KARARDAN MEMNUN 

T.K.'nin ailesinin avukatı Ali Oğuz Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın verdiği karardan dolayı ailenin memnun olduğunu belirtti. Şahin, şöyle konuştu:

*Milli Eğitim Bakanlığı soruşturma neticesinde sanığın, öğretmenlik mesleğinden ihraç edildiğini duyurdu.

*Bizler de aile avukatı olarak, aileye bilgi verdik ve kendileri de mutlu oldu. Bundan sonraki süreci de hayırlara vesile olmasını temini ediyoruz. Cezai yargılaması devam ediyor.

* Biz ceza sürecinin de takipçisi olacağız. İdari aşamada da sonuç verilmiş durumda. Bizim temennimiz bu yaşananların sadece sanık üzerinden değil, insan dokunulmazlığı noktasında bir daha hiç kimseye böyle menfi olaylara teşebbüs edememesi sağlayacaktır. Bu durumun ibret olacaktır.'

‘ÇOK ÜZÜCÜ BİR OLAY’

Şehit Salih Aksu Ortaokulu’nda çocuğu eğitim gören Serdar Akkuş, ''Ortaköy ilçemizin böyle vahim bir olayla anılması üzücü bir durum. Ortaköy güzel bir ilçemiz. Benim de aynı okulda evladım var. Görüntüleri izlerken, kendi evladımı, o evladımızın yerine koydum. Gerçekten çok üzücü bir olay. Ama öğretmenler bizim kutsallarımızdır. Öğretmenlerimiz, çocuklarımızın geleceğe açılan kapısıdır. O yüzden öğretmenlerimizi de bu olayla yargılamamak gerekir. Bugün duyduk ki bu olayı gerçekleştirilen öğretmen, görevden alınmış ve geri hizmetlere verilmiş. Bu öğretmenin bir okula memur olarak dahi verilmemesini temenni ederiz'' dedi.

‘PSİKOLOJİK SORUNLARI VARSA GÖREV YAPMAMALILAR’

İlçede oturan Samit Özsevginç ise, “Verilen karar doğrudur. Böyle insanların daha önemli testlerden geçirilip, psikolojik sorunları da varsa görev yapmaması lazım. Tamamen yanlış bir şey. İlçemizde ve ilimizde olaya tepkiler oldu. Tepki gösterilmesi de normal. Herkesin çocuğu var. Yapılan yanlıştı. Doğru bir karar verildi'' ifadelerini kullandı.(DHA)

[old_news_related_template title="Öğretmenden, öğrenciye tokat ve yumruklu dayak" desc="Aksaray'da bir ortaokulda matematik öğretmeni Ali Rıza Y., koridora çıkardığı öğrencisi T.K.'ya tokat ve yumruk atıp dövdü, boğazını sıktı. Gürültüyü duyan başka sınıftaki öğretmen Gülcan Ünlü, müdahale edip öğrenci T.K.'yı, Ali Rıza Y.'nin elinden kurtardı. O anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/22/iecrop/dayak1_16_9_1640198283.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ogretmenden-ogrenciye-tokat-ve-yumruklu-dayak-6843192/"]