Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda partiye yeni katılan isimlere rozetleri verildi. AKP’ye katılan isimler arasında 13 Ağustos 2020’de HDP’den istifa eden Diyarbakır'ın Dicle İlçe Belediye Başkanı Felat Aygören’in olması dikkat çekti.



"HAYIRLI UĞURLU OLSUN"

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirdiğimiz İl Başkanları Toplantımız’da Diyarbakır Dicle Belediye Başkanı Felat Aygören ve Giresun Yavuzkemal Belediye Başkanı Adem Önal, AK Parti ailemize katıldı. Hayırlı, uğurlu olsun” açıklamasında bulundu.

"GÜNAH VE SUÇLARINDAN ARINMIŞTIR"

DEVA Partisi Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikaları Başkanı Mehmet Emin Ekmen, “HDP’den seçilip şu ana kadar terörist, vatan haini, bölücü ve bilumum suçlamaların muhatabı olan Diyarbakır-Dicle belediye başkanı Felat Aygören bugün saat 15.00 itibari ile Ak Partiye katılarak bilumum günah ve suçlarından arınmıştır. Eş-dost ve muarızlarına duyurulur” ifadelerini kullandı.

"EN HIZLI MÜŞTERİLERİ OLMUŞ"

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün ise, “Milletvekili geçişlerini yasaklamak isteyenler Belediye Başkanı Pazarının en hızlı müşterileri olmuş” yorumunda bulundu.



HDP'DEN İSTİFA ETMİŞTİ

Felat Aygören, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yüzde 50,86 oy alarak HDP’den belediye başkanı seçilmişti. Aygören, 13 Ağustos 2020’de HDP'den istifa ettiğini duyurmuş, istifa nedeniyle ilgili herhangi bir açıklama yapmamıştı.

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kendi göbeğimizi kendimiz kesmekte kararlıyız" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz sınır ötesi harekatlarda sözde dostlarımız bizi zaafa düşürmek için ellerinden gelen her şeyi yaptı. Terör örgütünün elebaşları meşru bir siyasetçi gibi kırmızı halı serilerek en üst düzeyde ağırlandı. Bugün de benzer adımların atılmaya devam ettiğini görüyoruz. Ülkemize yönelik sergilenen bu ikiyüzlülükleri esefle takip ederken kendi hazırlıklarımıza da hız veriyoruz. Vatan savunmasında karşılaştığımız tüm haksızlıkları ve hukuksuzlukları kendi göbeğimizi kendimiz keserek aşmakta kararlıyız' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/08/iecrop/erdogan-depo-1_16_9_1625761221.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/cumhurbaskani-erdogan-kendi-gobegimizi-kendimiz-kesmekte-kararliyiz-6528468/"]

[old_news_related_template title="Belediye başkanı parkta 'kadın dövdürdü' iddiası" desc="Giresun’un Eynesil ilçesinde Belediye Başkanının yanındaki adamlar tarafından darp edildiğini iddia eden kadın şikayette bulundu. Eynesil Belediye Başkanı Ahmet Latif Karadeniz ise iddia edildiği gibi kadına kimsenin vurmadığını arbede sırasında düşmüş, bir yerlere çarpmış olabileceğini ifade ederek kendini savundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/08/iecrop/kadin-880_16_9_1625769108.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/belediye-baskani-parkta-kadin-dovdurdu-iddiasi-6528639/"]