CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici sınırlarda yaşanan düzensiz göçmen hareketliliğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

"MİLLİ GÜVENLİK SORUNU HALİNE GELMEK ÜZERE"

Kesici, “Sığınmacı, göçmen, mülteci ne denilirse denilsin, hem Suriyeli hem Afganlı sığınmacılar artık iç güvenlik ve milli güvenlik sorunu haline gelmek üzeredir” dedi.

"YENİ GELİŞLER DURDURULMALI"

CHP'li Kesici, “Yeni gelişler mutlaka durdurulmalıdır. Yeterince kalmış olanlar ülkelerine gönderilmelidir” çağrılarında bulunarak, “Başka bir yol yöntem de yoktur” vurgusunda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, "Yeni göçmen dalgalarını misafir etmemiz için Avrupa’nın “İkinci Rüşvet Paketi” hazırlığı içinde olduğunu duyuyoruz. Bu sefer rakamlar, 500 bin ile 1 milyon arasında Afgan mülteci riskini gösteriyor" demişti.

[old_news_related_template title="Erciş Kaymakamlığı: 13 farklı uyruğa sahip düzensiz göçmen yakalandı" desc="Yüzlerce göçmenin Van'a girişiyle ilgili görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine bir açıklama yapan Erciş Kaymakamlığı, '13 farklı ülke uyruğuna sahip düzensiz göçmen güvenlik birimlerimizce yakalanıp gerekli adli ve idari işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı iş ve işlemleri yapılmak üzere Van İI Göç İdaresi'ne sevk edilmiştir' dedi. Temmuz ayında Van'da 854 düzensiz göçmen yakalandığı da açıklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/25/iecrop/gocmen-sozcu1_16_9_1627238289.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/ercis-kaymakamligi-13-farkli-uyruga-sahip-duzensiz-gocmen-yakalandi-6556635/"]