İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçen yıl yaptığı türbe ziyareti sırasında elleri arkadan bağlı bir şekilde yürüdüğü sırada görüntülenmiş ve CİMER'e şikayet edildiği ortaya çıkmıştı. Günlerdir İmamoğlu'nu kimin şikayet ettiği tartışması devam ederken, Tokatspor kulübü başkanı Ufuk Akçekaya bugün canlı yayında konuyla ilgili açıklama yaptı.



"BEN ŞİKAYET ETTİM"

Sosyal medya hesabından yaklaşık 37 dakika yayın yapan Tokatspor Başkanı Ufuk Akçekaya şikayeti kendisinin yaptığını iddia ederek, "2 gündür gündemi sarsan Ekrem İmamoğlu ile ilgili CİMER'e kim şikayet etti? Bunu açıklayacağım. Bugün de İmamoğlu açıklama yaptı. 2006 Eylül'de bir kere oturmuşluğum var. Ekrem İmamoğlu'nu CİMER'e şikayet eden benim. Ufuk Akçekaya yani Tokatspor FK başkanı. Aynı zamanda eğitimciyim. Benim hayatımı alt üst ettiler. 3 kişi bunlar. Bunların içinde Ekrem İmamoğlu da var" dedi.

Akçekaya, İmamoğlu'nu kendisine kumpas kurduğunu iddia ederek, bu yüzden şikayet ettiğini öne sürdü. Öte yandan Akçekaya, "Türbe soruşturmasının kamuflaj olduğunu düşünüyorum" açıklaması yaptı.

BİLAL ERDOĞAN VE MELİH BULU'YU ZİYARET ETMİŞTİ

Akçekaya, videolu açıklamasının devamında "Cumhurbaşkanımızın dünürü Orhan Uzuner ile bir samimiyetim var" itirafında bulundu.

Akçekaya, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan, atanması tepki çeken AKP'den eski milletvekili ve belediye başkanı adayı Prof. Dr. Melih Bulu'yu 16 Şubat'ta makamında ziyaret etmişti.

Akçekaya'nın 2019 yılında Bilal Erdoğan ile görüşerek, kendisine Tokatspor'un 'Bilal Erdoğan' yazılı formasını hediye ettiği de ortaya çıktı.



[old_news_related_template title="Ekrem İmamoğlu'na 'ellerini arkada neden bağladın' incelemesi" desc="İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na geçtiğimiz yıl İstanbul'un fethinin 567. yıldönümünde Fatih Sultan Mehmet Türbesi’ni ziyareti sırasında yürürken ellerini arkasına bağlayarak saygısızlık yaptığı gerekçesi ile inceleme açıldığı ortaya çıktı. Öte yandan konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, yapılan işlemin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine başlatılan bir ön inceleme olduğu belirtildi. Başsavcılıktan yapılan açıklamada ise, yapılan inceleme neticesinde bakanlıktan soruşturma izni verilmesi halinde gerekli değerlendirmenin yapılacağı ifade edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/04/iecrop/detay-kopya-5_16_9_1620117668.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ekrem-imamogluna-ellerini-arkada-neden-bagladin-sorusturmasi-6412467/"]

 

[old_news_related_template title="İmamoğlu'ndan inceleme hakkında ilk açıklama" desc="İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'türbede ellerini arkadan bağlayarak yürüdüğü' gerekçesiyle başlatılan ön inceleme ile ilgili konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/05/iecrop/detay-kopya-6_16_9_1620203485.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/imamoglundan-inceleme-hakkinda-ilk-aciklama-6414374/"]

[old_news_related_template title="İmamoğlu'ndan 'el bağlama' esprileri" desc="İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisi hakkında başlatılan 'eller arkada' incelemesini çevresindekilere yaptığı esprilerle tiye aldı. İmamoğlu, dün gerçekleştirdiği bir inceleme gezisinde, elleri arkada yürüyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'e 'Bak elin arkada geziyorsun' diye takıldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/05/iecrop/imamoglu-foto-sozcu_16_9_1620196438.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/imamoglundan-el-baglama-esprileri-6414125/"]