İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, İstanbulkart ile ilgili talebi İBB Meclisi’nin şubat ayı oturumlarında gündeme geldi.

Talepte İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı müdür yardımcısı ve şube müdürlerinin asıl görevlerinin öğretmenlik olduğu ve bu kişilerin Milli Eğitim Bakanlığı’na ait MEBSİS’te 'Genel İdare Hizmetleri' yöneticisi olarak gözüktüklerinden söz konusu idari personelin Öğretmen İstanbulkart’ından yararlandırılması istendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı idari personelin indirimli öğretmen kartından yararlanabilmesi için İstanbulkart yönetmeliğinde değişiklik yapılması talebi İBB Meclisi’ne havale edildi.

Hukuk, Eğitim, Ulaşım ve Trafik Komisyonları’nın ortak raporunda MEBSİS sisteminde genel idare hizmetleri yöneticisi olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı görev yapanların indirimli kart kapsamına alınması uygun bulundu. Karar oy birliği ile kabul edildi.

[old_news_related_template title="İBB Meclisi'nde gerilim: Bunu söylemek hadsizliktir" desc="İBB Meclisi’nin Çarşamba günkü oturumunda çıkan 'tetikçi müfettiş' tartışması, bugünkü oturumda 'müfettişler ısmarlama rapor yazıyor' tartışmasına neden oldu. AKP’li Meclis Üyesi Muhammet Kaynar, İBB’nin bütün müfettişlerine tetikçi demediğini belirtti ve 'ısmarlama rapor' yazan müfettişlere tetikçi dediğini söyledi. CHP Sözcüsü Tarık Balyalı da “Belediyemizde hiçbir müfettiş ısmarlama rapor hazırlamaz. Bunu söylemek hadsizliktir. Elinde belge varsa mahkemeye gitsin” diye tepki gösterdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/12/iecrop/akp-chp-ibb-sozcu-1_16_9_1613151581.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ibb-meclisinde-gerilim-bunu-soylemek-hadsizliktir-6257037/"]

[old_news_related_template title="İBB Meclisi’nde arbede" desc="İBB Meclisi’nde Esenler’de yapılan bir plan değişikliğinin oylanması sırasında AKP’li ve CHP’li meclis üyeleri birbirinin üzerine yürüdü. Mecliste arbede çıktı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/12/iecrop/ibb-sozcu_16_9_1613151447.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ibb-meclisinde-arbede-6257039/"]