İYİ Parti'li Dervişoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dervişoğlu, devleti yönetenlerin her şeyden önce millete güven vermesi gerektiğini; iktidara oy veren seçmenin, bugün AK Parti'ye oy vermekten vazgeçtiğini söyledi.

"SİZİN GÖZLERİNİZ IŞILDAMASIN DA BİZİM GÖZLERİMİZ Mİ PARLASIN"

Dervişoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebatinin ekonomiye ilişkin açıklamalarını hatırlatarak, "Liyakatsizlik öyle bir boyutta ki dövizle faizle ekonomiyle gelen her soruya ekonomi bilgisiyle değil ancak 'gözlerimdeki ışıltı' diyebilen bir hazine ve maliye bakanı var. Doğrudur sayın bakan, gözleriniz ışıldıyor. Merkez Bankası'nın faizleri 100 baz puan indireceğini 1 gün önceden kardeşinizden duyduk. Bu sızıntı ile kim bilir kimler ne paralar kazandı? Sizin gözleriniz ışıldamasın da bizim gözlerimiz mi parlasın?" dedi.

'TÜRK MİLLETİ BU TEZGAHLARDAN YORULDU'

İYİ Parti'li Dervişoğlu, İçişleri Bakanlığı'nca İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve şirketlerinde işbaşı yaptırılan personelden bazılarının terör örgütleriyle iltisaklı-irtibatlı olduğu gerekçesiyle teftiş başlatılmasıyla ilgili şöyle konuştu:

"Ekonomik başarı, diye açıkladıkları bu paketin gerçek bir soygun olduğu anlaşılmaya başlanınca İçişleri Bakanlığı eli ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na teftişe gidiyorlar. Bu tezgahlardan Türk milleti yorulmuştur.

Milletin iradesi her şeyin üzerindedir. Siyaset tarihimiz bu iradeyi yok sayanların hazin sonları ile doludur. Memleketi yakarken İstanbul filmi seyretmeye kalkmayın. Terörist arıyorsanız müfettişleri değil savcıları göreve davet edip harekete geçirin."

"YÖNETMEYE HAZIRIZ"

Türkiye'nin her anlamda kötüye gittiğini söyleyen Dervişoğlu, "Madem ki AK Parti iktidarı bu aziz milletin güvenini kaybetmiştir, o halde bu iktidarın memlekete yapabileceği son bir hizmet kalmıştır. En kısa zamanda Türkiye'yi seçime götürün. 'Milletimizin iradesine ve merhametine teslim olun' diyoruz. İYİ Parti olarak milletimize güven verecek bir programla projelerimizle ve liyakatli kadrolarımızla memleketi yönetmeye hazırız" dedi.

[old_news_related_template title="İYİ Partili Dervişoğlu ile AKP'li vekiller arasında tartışma! MHP'den faiz açıklaması" desc="TBMM Genel Kurulu'nda 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri sürüyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın ardından bütçe üzerine ilk sözü İYİ Parti Grubu adına konuşan Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/06/iecrop/tbmm-55_16_9_1638801874.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/iyi-partili-dervisoglu-ile-akpli-vekiller-arasinda-tartisma-mhpden-faiz-aciklamasi-6811346/"]