Kadın Komisyonu Dönem Sözcüsü Aysel Kanber yaptığı açıklamada, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde bir kez daha ‘şiddete dur’, ‘görmezden gelme’, ‘göz yumma’, ‘sessiz kalma’ , ‘mücadelede sen de ol’ demek için bugün buradayız. Sorun hepimizin. Çözüm; birlikte mücadele. Çünkü şiddetin karşısında topyekûn durmadıkça mücadele hep yarım, hep aksak kalacak” dedi.

Açıklama alanına katledilen kadınlara dikkat çekmek için temsili kadın ayakkabıları konuldu. Mücadele “Yaşasın Kadın Mücadelesi”, “Önyargıları kaldır, kadın başarır” başlıklı dövizler taşındı, “Yaşasın Kadın Dayanışması” sloganları atıldı.



Anadolu Güç Birliği Konfederasyonu Kadın Komisyonu Dönem Sözcüsü Aysel Kanber, Komisyon adına yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde bir kez daha ‘şiddete dur’, ‘görmezden gelme’, ‘göz yumma’, ‘sessiz kalma’ , ‘mücadelede sen de ol’ demek için bugün buradayız.

Bizim seslenişimiz sadece ülke sınırlarımız içerisinde haksızlıklara maruz kalan kadınlar için değil, tüm dünya kadınları için. Hep birlikte, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla kadına şiddete ‘dur’ demek için buradayız."

[old_news_related_template title="Kadına şiddetle mücadeleye anlamlı destek: Samsunspor’dan dünyanın en ağır forması!" desc="Kadın cinayetlerine ve şiddete “hayır” sesleri bu kez stadyumlardan yükseliyor. Bu sezon sahalara, üzerinde 15 farklı dilde “Kadına şiddete hayır” yazan mor formalarıyla inen Samsunspor, sadece Türkiye’de değil, uluslararası arenada da mücadelesini sürdürecek.Samsunspor’un yürüttüğü farkındalık kampanyasında, formaların satışından elde edilecek gelirin %10’u ise şiddet mağduru kadınlar yararına çalışan vakıflara bağışlanacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/25/iecrop/a5128f99-ac03-48c5-ab0c-7f94ec68d662_16_9_1637824654.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/kadina-siddetle-mucadeleye-anlamli-destek-samsunspordan-dunyanin-en-agir-formasi-6788988/"]