Muğla’da yangın meydana gelen ilçelerde incelemelerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Marmaris’i de ziyaret etti.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın ev sahipliğindeki ziyarette Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ve CHP Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı da eşlik etti.



FİLİZLENEN ALANLARI İNCELEDİ

Osmaniye köyündeki programa giden Kılıçdaroğlu, Dereözü mevkinde durarak yanan orman alanında tekrar filiz vermeye başlayan alanda incelemelerde bulundu. Yeşillenen bir ağacın fotoğrafını çeken Kılıçadaroğlu, “Doğa kendini yeniliyor, biz mutlu oluyoruz. Doğa güçlü biz de güçlü olmak zorundayız” ifadesini kullandı.

BAŞKAN OKTAY SUNUM YAPTI

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra Osmaniye köyüne geçti. Burada ilk olarak Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, yangın sırasında ve sonrasında yapılan çalışmalarla ilgili bir sunum yaptı.

Yangının ilk dakikasından itibaren tüm belediye yönetimi ve çalışanların teyakkuzda olduğunu söyleyen Oktay, “Sizlerin de desteği ile el birliğiyle bu felaketi atlattık. Şimdi önümüze bakıyoruz. Umudumuzu hiç kaybetmeden eski güzel günlere döneceğimize yürekten inanıyoruz” dedi.

Belediyenin çalışmalarını takip ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Başkan Oktay ve ekibini tebrik etti.



YANAN EV 5 GÜNDE YAPILDI

Sunumun ardından yangında evleri tamamen yanan Yılmaz ailesinin Marmaris Belediyesi tarafından hayırseverlerin desteğiyle hiçbir ücret alınmadan 5 günde yapılan yeni evinin ilk konuğu Kılıçdaroğlu oldu.

Medine ve Yusuf Yılmaz ile çocukları Merve ve Meryem’in konuğu olan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu burada çay içti ve ev halkı ile bir süre sohbet etti. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra Köyceğiz’e hareket etti.



"UMUTLAR YEŞERİYOR, MERAK ETME HALKIM AZ KALDI"

Kılıçdaroğlu, Bodrum ilçesine yaptığı ziyaret sırasında bir vatandaşla kucaklaşırken ve yangın bölgesinde yeşeren bitkilerin arasında çekilen iki fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı. Kılıçdaroğlu, fotoğralara, "Umutlar yeşeriyor; merak etme halkım, az kaldı…" notunu düştü.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu'nun yangın sonrası yeniden yeşeren ormanlık alandaki fotoğrafını paylaşarak Şair Özdemir Asaf'ın Umut Yaprakları şiirini paylaştı.

ŞAHİN AKDEMİR'İN AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ

Kemal Kılıçdaroğlu, Marmaris’teki orman yangınında hayatını kaybeden Şahin Akdemir’in Köyceğiz Sazlık’ta yaşayan ailesine taziye ziyaretinde bulundu.



[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu: CHP'li 11 büyükşehir belediyesi olarak TOKİ’ye borçları biz ödeyeceğiz" desc="CHP lideri Kılıçdaroğlu, afetlerde evi yıkılıp yeni evleri TOKİ tarafından borçlandırılarak yapan vatandaşlara yüzde yüz destek olacaklarını açıkladı: Biz CHP'li 11 büyükşehir belediyesi olarak bu borcun tamamını karşılayacağız. Hiçbir vatandaşımızı elini cebine atmayacak. Bunu hükümet yaparsa mutlu oluruz. Onlar yapmazsa biz yapacağız." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/27/iecrop/53bc1d21-93d7-4fe4-a2f7-6f86c66b01d6_16_9_1630068928.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kilicdaroglu-11-ilde-tokiye-borclari-biz-odeyecegiz-6616946/"]