İstanbul’un Güngören ilçesi Tozkoparan Mahallesi’nde riskli alan ilan edilen bölgede kentsel dönüşüm projesi kapsamında mahalle sakinlerine tahliye tebligatı geçtiğimiz aylarda gönderilmişti. Sürece dahil edilmeyen ve evlerini terk etmeleri istenen mahalle halkı protestolarını sürdürüyor. Bugün mahalle sakinleri ile polis arasında arbede yaşandı.

"KENTSEL DÖNÜŞÜM DEĞİL RANTSAL DÖNÜŞÜM"

Arbede görüntülerini paylaşan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, “Zor kullanarak, polisle vatandaşı karşı karşıya getirerek kentsel dönüşüm yapılmaz. Ülkemize yakışmıyor. Tozkoparanlılar’ı dışlayan, onları planlama sürecine dahil etmediği gibi doğru dürüst de bilgilendirmeyen işin adı kentsel dönüşüm değil rantsal dönüşümdür” açıklamasında bulundu.

[old_news_related_template title="Korkuyla ölümü bekliyorlar! Üflesen yıkılacak..." desc="İstanbul Güngören'de '60 haneli konutlar' olarak bilinen bloklar, son depremin de etkisiyle adeta üflesen yıkılacak hale geldi. Bloklarda oturanlar her tarafı dökülen binalarda taşların üzerlerine düşmemesi için tel örgülerle önlem alsalar da, her gün ölüm korkusu içinde yaşadıklarını söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/21/iecrop/gungoren-1-foto-sozcu-3_16_9_1582260688.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/korkuyla-olumu-bekliyorlar-uflesen-yikilacak-5637695/"]