CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam geldiği Adana’da bu sabah nakliyat sektörünün temsilci ve emekçilerinin de katıldığı sabah kahvaltısında kamyoncularla bir araya geldi.



"AZ KALDI, BÜTÜN SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ"

CHP’li lideri kamyoncularla yaptığı kahvaltıda şunları söyledi:

“Yaptığınız işin mübarek bir iş olduğunu unutmayın. Eğer siz direksiyon sallamazsanız, siz çalışmazsanız, düşünün şöyle; İstanbul’a Ankara’ya kamyon girmiyor, yük gelmiyor, yiyecek gelmiyor, hayat durur. Çocuk bezinden tutun undan şekere kadar taşıyan sizsiniz. Yaptığınız hizmet çok değerli ama bunun karşılığını almanız lazım.

Siz kimseden lütuf beklemiyorsunuz hakkınızı istiyorsunuz, çok zor koşullarda çalıştığını biliyorum. Daha önce de kamyoncularla, kooperatiflerle toplantı yaptık sorunlarını biliyoruz. Tır şoförleri, kamyon şoförleri nakliye sektörünün bütün bileşenleri, kooperatifleriyle birlikte soruları masaya yatırdık. K1 belgesinden tutun, mazotun fiyatına kadar sorunları biliyorum.

8 saat direksiyon başında olacaksın sora dinleneceksin, size ‘Şu saatten sonra bekleyeceksin’ diyorlar ama dağın başında nasıl bekleyeceksin? Yatacak yerin var mı dinlenme yerin var mı? Bir karar alırsın ona göre istasyonlar kurarsın, dinlenme olanakları sağlarsın. Sizin zorla paralı yollardan geçirildiğinizi, mazot fiyatının nereye geldiğini, yedek parçanın fiyatını da biliyorum. Ancak sizden bir şey istiyorum; umutsuzluğa kapılmayın az kaldı bütün sorunları çözeceğiz. “



"ÜÇ GÜNDE NE VURGUNLAR OLDU?"

Son günlerde dövizdeki değişim ve iktidarın dövize endeksli mevduatla ilgili kararlarına değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Üç günde ne vurgunlar oldu, kim düşük fiyatla aldığı dolarları bozdurdu. Bizi kimler soydu? Dolar baronlarının, beşli çetenin dışında zengin olan var mı? Vergilerimiz nereye harcanıyor?

Yollar neden dolar ve euro garantisiyle yapıldı? Bunları sorgulamamız lazım. Bu vatan hepimizin. Biz geldiğimiz zaman , dolarla avroyla geçilen tüm yolları TL’ye çevireceğim. çinde bulunduğunuz sıkıntıları biliyorum. Fakat umutsuzluğa kapılmayın. Az kaldı. Geliyor gelmekte olan."



ODA BAŞKANLARIYLA BASINA KAPALI TOPLANTI

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra Sanayi ve Ticaret Odaları, Ticaret Borsası, Organize Sanayi Bölgesi ve çeşitli iş adamları derneklerinin temsilcilerinin katıldığı bir toplantıya katılarak sanayice ve iş adamlarının sorunlarını dinledi. Kılıçdaroğlu’nun iş adamlarıyla yaptığı görüşme basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

İŞ ADAMLARINA “UMUTSUZLUĞA KAPILMAYIN” DEDİ

Kemal Kılıçdaroğlu , sanayi ve ticaret odaları ile ticaret borsası temsilcileri ve iş adamlarıyla gerçekleştirdiği toplantı sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Sanayicilerimizle, iş adamlarımızla siyasetin ekonomide yarattığı sorunlar konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Kendilerine bizim öngördüğümüz stratejileri bütün ayrıntılarıyla anlattım. Üretim, sosyal devlet ve sürdürülebilirlik vurgusu yaptım.

Katma değeri yüksek üretim yapmanın önemini , enerji maliyetlerinin yüksekliğini ifade ettim ve bunu nasıl çözeceğimizi de ifade ettim. Gidişin iyi olmadığını herkes biliyor. Ama hiç kimsenin umutsuzluğa kapılma hakkı yok. Türkiye bütün bu sorunlarını aşabilir.”

ŞANLIURFA’DA ELEKTRİĞİ NASIL BEDAVA VERECEK?

Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde “Şanlıurfa’da belediyeyi kazandığımız takdirde oradaki çiftçiye elektriği bedava vereceğiz” sözünü hatırlatıp, “Adana’da da böyle bir projeniz var mı?” diye soran bir gazeteciye yanıt olarak şunları söyledi:

“Şanlıurfalılar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını bize verdikleri takdirde oradaki 2 milyon 300 bin dönüm taşlık araziye güneş enerjisi yapacak ve bedava vereceğim. Adana’da da böyle bir taşlık arazi yok, böyle bir taşlık arazi burada da sağlanırsa burada da veririz."

"SEÇİM İSTEMEKLE KENDİSİNE İYİLİK YAPIYORUZ"

Partisinin Gençlik Buluşmaları etkinliği kapsamında Adanalı gençlerle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, gençlerin sorunlarını dinledi ve sorularını yanıtladı. Katıldığı bir TV programında da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Nokta koyuyorum. Erken seçim yok “ sözlerini değerlendiren Kılıçdaroğlu şöyle dedi:

"Kendisi bilir. Biz erken seçimi vatandaş daha fazla mağdur olmasın diye istiyoruz. Çünkü geçirilen her günün topluma, insana, gençlere, kadınlara, ailelere maliyeti artıyor. Pahalılık, zam, zulüm var, insanlar perişan. Sağlıklı işleyen bir demokraside böyle bir durumda halka başvurulur. Sandığa gidilir. (Erdoğan’a hitaben) Sandığı eline alsın. Bak Bay Kemal, ‘sandığı koydum kazandım, sen de sesini kes’ der.

Ben halkın sorunlarını dillendiriyorum. Karakışta elektrik, doğalgaz ödeyemeyen var, böyle bir tablo var, biz kendisine erken seçim istemekle iyilik yapıyoruz asında! Erken seçim kararı almazlarla bu bizim lehimize çünkü perişanlık sürecek, millet daha fazla perişanlık görecek. Aslında Erdoğan’ı artık ciddiye almak da doğru değil, artık ülkeyi yönetemiyor, yönetme gücü, bilgisi, kapasitesi yok."

"19 YIL SATA SATA YÖNETTİ, ARTIK SATACAK BİR ŞEY KALMADI"

CHP lideri Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

"19 yıl yönetti diyebilirler 19 yıl satarak yönetti. 19 yıl Cumhuriyetin bütün kurumlarını PETKİM’den tutun kağıt fabrikalarına bankalara kadar her şeyi sattı, satarak yönetti, bugünlerle geldi. Şimdi satacak bir şey yok. BOTAŞ’ı satıyorlar, Tank Palet’i , Katarlılara sattılar. Başka yerleri satmak için Varlık Fonu kurdular.

Bu parası olmayan bir evde buzdolabı, çamaşır makinesi satmaya benzer. Getir sandığı memleket nasıl yönetilir, huzur nasıl, sağlanır, barış nasıl gelir, milletin iradesine nasıl saygı gösterilir, devlet nasıl saydam olur, yolsuzlukla nasıl mücadele ile edilir gösterilim. Bunların hepsini yapabiliriz."

KILIÇDAROĞLU, DEVRİM ŞEHİDİ KUBİLAY’IN ANITINI AÇTI

Ardından Kılıçdaroğlu, Adana’nın Kozan ilçesinde , Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Devrim Şehidi öğretmen-yedeksubay Mustafa Fehmi Kubilay’ın adının yaşayacağı Kozan Kent Meydanı ile Kurtuluş Mücadelesi’nin Kozanlı Kadın Kahramanı Sırelif adına inşa edilen gündüz bakım evinin açılışını yaptı.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda nüfusunun önemli bölümü Yörük-Türkmen olan Kozanlılara hitaben kendisinin de Yörük kökenli olduğunu hatırlattı.

“SÖZ VERİYORUZ TERÖRÜ BİTİRECEĞİZ”

‘Hak, hukuk, adalet’ sloganları eşliğinde kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu ise şu açıklamalarda bulundu:

“Öyle anlaşılıyor ki hepiniz demokrasiye susadınız. Öyle anlaşılıyor ki sevgiye susadınız. Birbirimizi seveceğiz. Birbirimize saygı duyacağız. Her birimiz bu güzel coğrafyada huzur içinde yaşamak istiyoruz ve bunu yapacağız. Söz veriyorum yapacağım. Söz veriyorum bu millet kucaklaşacak. Söz veriyoruz terörü bitireceğiz.

Söz veriyoruz bu coğrafyada hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Söz veriyoruz bu coğrafyada beraber huzur içinde yaşayacağız. Söz veriyoruz kadın-erkek eşitliğini sağlayacağız. Söz veriyoruz kadın emeğiyle, alın teriyle huzur içinde çalışacak, huzur içinde evinde olacak, huzur içinde çocuğunu yatıracak.

Bu toprakların huzura ihtiyacı var. Bu topraklar bereketli topraklar. Biz kendi topraklarımızda huzur içinde büyüyerek ve gelişerek yaşamak istiyoruz."

“VATAN VE BAYRAK KIRMIZI ÇİZGİMİZ”

"Şunu rahatlıkla ifade edeyim; bizim altı okumuzdan biri milliyetçilik. Ama bizim milliyetçiliğimiz sıradan milliyetçilik değil. İki kırmızı çizgimiz var: Vatanımız ve bayrağımız. Gerisi lafı güzaftır. Bizim milliyetçiliğimizde Süleyman Şah Türbesi’ni kaçırmak yoktur.

Bizim milliyetçiliğimizde Süleyman Şah Türbesi’ndeki bayrağı indirmek yoktur. Halkın iktidarında göreceksiniz. Milletin iktidarında göreceksiniz. Bir hafta içinde o bayrağı götüreceğim oraya dikeceğim. Aynı zamanda Süleyman Şah Türbesi’ni yine eski yerine koyacağız."

“TL'Yİ YENİDEN İTİBARLI HALE GETİRECEĞİZ”

"Bizim milliyetçiliğimizde Türk Lirası değerlidir. Eğer bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin bankalarındaki tasarruf mevduatının yüzde 67’si dolar ise, avro ise bir sorunumuz var demektir. Türkiye iyi yönetilmiyor demektir.

Ülkeyi yönetenlerle vatandaş arasında bir güven sorunu var demektir. Kendi parasına güvenmiyor demektir. Böyle bir tabloyu Türkiye Cumhuriyeti Devleti hak ediyor mu? Böyle bir tablodan Türkiye’nin çıkması gerekiyor mu? Çıkaracağız. Türk Lirası’nı yine itibarlı para haline getireceğiz."

“ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUP ÖYLE OY KULLANACAKSINIZ”

"Parayı pul yaptılar, onu biliyorum. Pul yapanları siz de biliyorsunuz. Yapmamız gereken bir şey var: Kim parayı pul ettiyse, kim siyaseti güvensiz hale getirdiyse; sandık gelecek ve sandığa gideceksiniz, elinizi vicdanınıza koyup öyle oyunuzu kullanacaksınız."

“İSTANBUL’UN NÜFUSUNU 2.5 MİLYON AZALTACAK PROJEYİ AÇIKLAYACAĞIZ”

"Bu bölge için çok güzel bir planımız var, önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Bu projeyi hayata geçirdiğimizde Samandağ’dan başlayacak, Mersin’e kadar olan bir hattı yeniden inşa edeceğiz. Göreceksiniz, İstanbul’un nüfusu 2.5 milyon azalacak. Bu bölgede müthiş bir istihdam alanı yaratacağız."

“SEVGİLİ GENÇLER, SİZDEN OY İSTİYORUM”

"Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz. Öyle, ‘Papazı teslim et’, teslim edeceksin, sonra milliyetçilik edebiyatı yapacaksın. Bu tür rezaletlere izin vermeyeceğiz. Birinci sınıf demokrasiyi getireceğiz ülkeye. Sevgili gençler, sizden oy istiyorum.

Niçin biliyor musunuz? Beni daha özgürce eleştirmeniz için istiyorum. Bir siyasetçinin alkışa değil, sağlıklı ve tutarlı bir eleştiriye ihtiyacı var. Hatayı söyleyeceksiniz, ben de onu öğreneceğim. Aynı hatayı yapmamaya özen göstereceğim.”

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu: Birileri vurgun yaptı, Meclis'e önerge vereceğiz" desc="CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Dolar kurundaki ani düşüşünü yorumlayarak, 'Birileri vurgun yaptı. Doları 18 liraya kadar çıkardılar, sonra birileri gitti milyon dolarlarını Türk Lirası'na çevirdi. Hükümet bu kararı aldı, dolar düştü 13 liraya dünyanın parasıyla gitti 13 liradan dolarını satın aldı. Kim yaptı bunu? Yönetenler yaptı. Bununla ilgili Meclis'e bir araştırma önergesi vereceğiz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/22/iecrop/kk5_16_9_1640191489.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kilicdaroglu-birileri-vurgun-yapti-meclise-onerge-verecegiz-6843022/"]