CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Beyoğlu'ndaki Orhan Kemal Müzesi'nde tiyatro sanatçıları ile buluştu.



Sanatçıların sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, lise yıllarından bir Orhan Kemal anısını şöyle anlattı:

"DAKTİLOYLA YAZILMIŞ KÜÇÜK BİR NOT BİRİNCİ SAYFADA..."

"Elazığ Ticaret Lisesi’ni birincilikle bitirdikten sonra hocalarım bana bir kitap verdiler Varlık Yayınları’nın. Orhan Kemal’in bir kitabıydı. O kitap hala kütüphanemde durur. Benim de başarımı tescil eden bir kitap. Daktiloyla yazılmış küçük bir not birinci sayfaya yapıştırılmış, onu okul idaresi yapmıştı..."



"ORHAN KEMAL'İ GENÇ KUŞAKLARA TANITMAK HEPİMİZİN GÖREVİ"

Orhan Kemal'in edebiyatı hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, "Orhan Kemal, bizim sıradan gördüğümüz insanların öyküsünü yazan bir edebiyatçımız. Onu anmak, onun kitaplarını genç kuşaklara taşımak ve tanıtmak hepimizin ortak görevi" dedi.



[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu'ndan Ferhan Şensoy'un ailesine taziye ziyareti" desc="CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden sanatçı Ferhan Şensoy'un İstanbul Cihangir'de yaşayan ailesine taziye ziyaretinde bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/12/iecrop/kk3_16_9_1631462060.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kilicdaroglundan-ferhan-sensoyun-ailesine-taziye-ziyareti-6645464/"]

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu: İlk seçimde 12 Eylül ruhunu da tarihin tozlu raflarına kaldıracağız" desc="CHP lideri Kılıçdaroğlu, 12 Eylül darbesinin yıl dönümünde paylaştığı mesajda, 'İktidarını 12 Eylül’e borçlu olanlar darbelerle hesaplaşamaz. Darbe girişimlerini “Allah’ın lütfu” olarak görenler, Gazi Meclisimiz’e düşmanlıkta darbecilerden geri kalmayanlar demokrasimizi yüceltemez. İlk seçimde, 12 Eylül ruhunu da tarihin tozlu raflarına kaldıracağız' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/12/iecrop/kilicdaroglu_16_9_1631452491.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kilicdaroglu-ilk-secimde-12-eylul-ruhunu-da-tarihin-tozlu-raflarina-kaldiracagiz-6645279/"]