Ankara Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliğini Gençlik Parkı’nda gerçekleştirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da katıldığı etkinlikte, 30 Ağustos coşkuyla kutlandı.



YAVAŞ: ANKARA'YI ATATÜRK'ÜN BİZE EMANET ETTİĞİ ŞEKİLDE İLELEBET YAŞATMAYA SÖZ VERİYORUZ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, etkinlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi:

* Ankara milli mücadelemizin karargahı. Burada, esarete karşı cesaretlerini gösterip düşmanı, Anadolu’ya geldiklerine zindan eden, Türkiye’nin bütün renklerini bir araya getirip o yokluk içerisinde emperyalimze karşı savaşan Anadolu’nun merkezi Ankara.

* Bu bağımsızlık savaşını bütün dünyaya haykırıyoruz. Ankara’yı Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği şekilde ilelebet yaşatmaya söz veriyoruz.



KILIÇDAROĞLU: CUMHURİYETİMİZİ DEMOKRASİYLE TAÇLANDIRACAĞIZ

CHP lideri Kılıçdaroğlu ise, şöyle konuştu:

* Önümüzdeki yıl Cumhuriyetin 100. yılını kutlayacağız. 100 yıl geçti. 100 yıl içinde pek çok badireyi atlattık.

* Sorunlarımız oldu. Ama Cumhuriyeti yaşattık ve yaşatmayı sürdüreceğiz. Önümüzdeki seçimlerde, Allah’ın izniyle Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız.

* Güzel demokrasimizi, Mustafa Kemal’in idealinde olan demokrasiyi mutlaka ama mutlaka getireceğiz.

* Düşüncesi özgür, söylemlerinde hiçbir kısıtlama olmayan, rahatlıkla herkesin düşüncesini ifade ettiği, hep birlikte barış içinde, güzellikler içinde yaşadığımız güzel Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız. Bunun sözünü veriyorum.

Etkinlikte Sunay Akın, özel programıyla milli mücadele yıllarından hikayeler anlattı. Etkinlik, Bengü konseriyle devam etti.



[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu: Yeni bir siyaset anlayışını hayata geçirmeye çalışıyoruz" desc="Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği temel atma töreninde konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, yeni bir siyaset anlayışını hayata geçirmeye çalıştıklarını söyledi. Mansur Yavaş ise, “Halk, kendinden olmayan görüşleri dışlayan ve en çok oy veren bölgeye hizmet eden anlayıştan bıktı. Bunun ilk adımı 31 Mart yerel seçimlerinde atılmış, bu anlayış millet iradesi ve Millet İttifakı karşısında yenilmeye mahkum olmuştu” diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/29/iecrop/kilicdaroglu-1_16_9_1630252747.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kilicdaroglu-yeni-bir-siyaset-anlayisini-hayata-gecirmeye-calisiyoruz-6620391/"]