CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle sosyal medya hesabından videolu bir paylaşımda bulundu. Kılıçdaroğlu, videoyu, "O gün el birliğiyle nasıl başardıysak, bugün yine başaracağız. Güçlendirilmiş parlamenter sistemi hep birlikte kuracağız" mesajıyla paylaştı.

"DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN TÜRKİYEM"

Videoda, 1920 yılında ilk TBMM binasının yapılışı canlandırılırken, videonun sonunda  Kılıçdaroğlu'nun şu sözleri yer aldı:

* 1920'de kurulan ilk meclisimizin çatısına herkes bir kiremit koydu. Kadını, erkeği, genci, yaşlısı, ayrısı gayrısı olmadan yediden yetmişe emeğini, umudunu koydu oraya ve bu memleket işte o çatının altında kuruldu.

* O gün el birliğiyle nasıl başardıysak, bugün yine başaracağız. Çok daha güçlü bir Türkiye için güçlendirilmiş parlamenter sistemi hep birlikte kuracağız. Doğum günün kutlu olsun Türkiyem.

[old_news_related_template title="CHP'li Özel'den Erdoğan'ın izlettiği videoya tepki: Yazıklar olsun! " desc="AKP grup toplantısında izletilen videoda CHP liderine yönelik linç girişimi ve saldırı görüntülerine yer verilmesine tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 'Kılıçdaroğlu'nun linç görüntülerini zevk ile izlediler grup toplantısında, bu ne kadar kötü olduklarının kanıtıdır. Yazıklar olsun! Milletimize şikayet ediyoruz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/28/iecrop/ozgur-ozel_16_9_1635422510.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/chpli-ozelden-erdoganin-izlettigi-videoya-tepki-yaziklar-olsun-6734860/"]