Kuşadası’nda benzinlik ile beş yıldızlı tatil köyünün arasında yer alan restoran, kafe, hediyelik eşya işyerlerinin bulunduğu prefabrik çarşıda çıkan yangın 46 işyerini kül etti.



Sabah 11.00 sıralarında bir işyerinde başlayan ve kısa sürede yayılan yangına önce Kuşadası’nda bulunan iki itfaiye aracıyla müdahale edildi.



Ancak müdahaleye rağmen  alevler diğer işyerlerine sıçradı. İtfaiye ekipleri su takviyesi yaparken hızla yayılan alevler tüm işyerlerini sarınca, çevre ilçelerden yardım istendi.

BENZİNLİĞE SIÇRAMASI ÖNLENDİ

Söke’den takviye itfaiye araçları gelince alevlerin benzinliğe sıçramaması için mücadele başladı. Kuşadası-İzmir Karayolu ile turistik tesislere giden Kuştur sahil yolu trafiğe kapatıldı. Yaklaşık bir buçuk saatlik çalışma sonunda yangın benzinliğe sıçramadan kontrol altına alındı.

[old_news_related_template title="Tuzla'da tersanedeki gemide yangın" desc="Tuzla'da tersanede bulunan kuru yük gemisinin kazan dairesinde yangın çıktı. İhbar üzerine tersaneye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangını söndürmek için çalışma başlattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/27/iecrop/resim4_19220607_16_9_1638001181.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/tuzlada-tersanedeki-gemide-yangin-6793395/"]