Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Siirt’te yapımı tamamlanan projelerin toplu açılış töreninde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve Mersin’deki mitingini hedef alan Erdoğan, “Bak, bugün Mersin’deydi… Mersin’de bu kadar kalabalık toplayamadı. Çünkü burası Siirt. Diyor ki, ‘Bize daha büyük alan verilseydi orayı doldururduk.’ Ya sen önce şu anda toplandığın kalabalık ortada… Resmi rakamlar elimizde. İşte bak Siirt burada… Buradan Kılıçdaroğlu’na sesleniyorum: Bırak kamu kurumlarını basıp, memurları tehdit etmeyi de siyaset meydanında çık karşımıza.” açıklamasında bulundu.

ERDOĞAN’IN KATILDIĞI TÖRENDE KÜÇÜLTÜLEN ALAN BİLE DOLMAMIŞTI

Erdoğan’ın, 17 Eylül’de Mersin Cumhuriyet Meydanı’nda saat 16.00’da yapılması planlanan açılış törenine beklenen katılım sağlanmamıştı. Planlanan saatte boş olduğu gözlenen alanda toplu açılış töreninin 1 saat ertelenmesi dikkat çekmişti. TIR araçları ve demir bariyerlerle küçültülen Cumhuriyet Meydann'ndaki boşluk olduğu görülmüştü.



CHP’nin Mersin’de aynı alanda yapmayı planladığı miting,  ‘Hukuken mümkün değil’ denilerek valilik tarafından engellenmişti. CHP’de bugün mitingi eski Tevfik Sırrı Gür Stadyum önünde gerçekleştirdi. Miting sırasında drone ile çekilen görüntülerde alanın büyük oranda dolduğu, yoğun kalabalıkların oluştuğu, kalabalığın Silifke Caddesi ve İsmet İnönü Bulvarı'na doğru taştığı görüldü.

CHP’YE GÖRE 100-120 BİNİ AŞKIN KİŞİ

CHP'li isimler, polis kaynaklarının kendilerine 85-90 bin rakamını telaffuz ettiklerini ancak mitinge 100-120 binin üzerinde kişinin katılımının olduğunu tahmin ettiklerini, bu mitingin, Bülent Ecevit'in muhalefet lideri olduğu 1970'li yılları anımsattığını belirtti.

CHP Parti Meclisi üyesi, Genel Başkan Başdanışmanı Deniz Demir, kürsüye en uzak alanda yaşanan izdihamı farklı açıdan gösteren bir videoyu sosyal medya hesabından paylaştı.




CHP'LİLERDEN ART ARDA PAYLAŞIMLAR


CHP’li isimler sosyal medya hesaplarından, mitinge ait kalabalıkları gösteren fotoğraf ve videoları paylaşarak tepki gösterdi.

O paylaşımlardan bazıları şöyle:

“ALANLAR BİZE DAR GELDİ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: “Mersin tarihi günlerinden birini yaşadı. Alanlar bize dar geldi.”

image small

“UMARIM UTANIRLAR”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: “Tayyip Erdoğan’ın Mersin'de 3 ay önce dolduramadığı meydanı korkularından bize vermediler. Bu coşkulu ve muhteşem kalabalığa rağmen utanmadan ‘meydan boş kaldı’ diye yalan atan A Haber'e en iyi yanıt. Umarım utanırlar…”

image small

“ERİYOR ERİMEKTE OLAN”

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat: “(Erdoğan’ın 17 Eylül’de Mersin'de katıldığı açılış töreninde boş kalan meydanın fotoğrafını ve Kılıçdaroğlu’nun bugün Mersin’de gerçekleştirdiği mitingdeki kalabalığın fotoğrafını paylaşarak) İki fotoğrafın arasında sadece 2 ay var. Geliyor gelmekte olan, eriyor erimekte olan.”

image small

“BU İZDİHAM BİLE HALKIN SİZDEN NE KADAR BIKTIĞININ İSPATI”

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız: “Milletin sesi Mersin’de alanları, caddeleri, sokakları doldurdu. Bu izdiham bile halkın sizden ne kadar bıktığının, artık gitme vaktinizin geldiğinin ispatıdır. Bu muhteşem kalabalığa rağmen utanmadan ‘meydan boş kaldı’ diye yalan atan A Haber'e en iyi yanıt. Umarım utanırlar.”

image small

“UMUT DALGA DALGA BÜYÜYOR”

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: “Umut dalga dalga büyüyor. Mersin'den geliyor gelmekte olan...”

image small