Milli Savunma Bakanlığı eski Personel Daire Başkanı Nuri Cankıymaz’ın yargılanmasına devam edildi. Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada sanık Nuri Cankıymaz ve avukatı salonda hazır bulundu.

Cankıymaz, Yunanistan’a kaçmaya çalışırken başkasına ait kimlikle yakalanmış, hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ ve ‘resmi belgede sahtecilik’ suçlarından dava açılmıştı.

"GERÇEKLER ORTAYA ÇIKANA KADAR BEKLEYECEKTİM"

Hakkındaki suçlamaların gerçeği yansıtmadığını ve tutuksuz olarak yargılanmak istediğini belirten Cankıymaz, şunları söyledi:

"9,5 aydır cezaevindeyim. 2015 yılında emekli oldum ve 5 sene boyunca ikametimin belli olduğu evde yaşamaya devam ettim. Darbe girişiminden sonra evime baskın yapıldı. Ben de gerçekler ortaya çıkana kadar yurt dışında bekleyecektim. Daha önceki yıllarda gezi amaçlı çeşitli ülkelere seyahat ettim. Kaçacak olsaydım eğer geri dönmezdim."

Ara kararını açıklayan Mahkeme Başkanı, Nuri Cankıymaz hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve haftada 2 kez olmak üzere imza vermesi kaydıyla tahliye kararı verdi. Bundan sonraki duruşmalarında tutuksuz yargılanacak olan emekli askerin duruşması 5 Nisan tarihine ertelendi.

BAŞSAVCILIKTAN İTİRAZ 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski tuğgeneral Nuri Cankıymaz hakkındaki tahliye kararına itiraz etti. İtiraz dilekçesinde, sanığın daha önce kaçma girişiminde bulunduğu, bu nedenle adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağı belirtilerek, yeniden tutuklanması istendi. Talebi yerinde görmeyen Ankara 15'inci Ceza Mahkemesi, nihai kararı vermesi için itiraz dilekçesini ve dava dosyasını Ankara 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

[old_news_related_template title="'ByLock'un lisans sahibi tahliye edilmiş" desc="Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) şifreli haberleşme programı ByLock'un lisans sahibi olan  ve 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 15 yıla kadar hapsi istenen David Keynes'in 3 Kasım'da yapılan tutukluluk incelemesinde tahliyesine karar verildiği ortaya çıktı. Mahkeme, Keynes hakkında yurtdışına çıkış yasağı da koydu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/09/iecrop/manset-118_16_9_1544820648_16_9_1636444034.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bylockun-lisans-sahibi-tahliye-edilmis-6757978/"]