Eskişehir'de Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Bulvarı’nda bir kafede gençlerle buluşan Muharrem İnce, gençlerin sorunlarını dinledi. Gençler, iktidar tarafından tarım ve hayvancılığa gereken desteğin sağlanmadığını bu nedenle çiftçilerin tarlalarını ekmeyip satılığa çıkardıklarını söyledi.

Gençler ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı tarafından EBA’nın da düzenlenmesi gerektiğini ve birçok öğrencinin EBA’ya girmekte sorun yaşadığını ifade etti.



"1 AY İÇERİSİNDE PARTİYİ KURUYORUZ"

Muharrem İnce, 1 ay içerisinde Memleket Partisi’ni kurmuş olacaklarını ve ilk seçimlerde 50+1 ile iktidara geleceklerini söyledi.

İnce, şöyle konuştu:

* Hiç umutsuz olmaya gerek yok. Yeter ki sizin gibi gençler memlekete sahip çıksınlar. Okusunlar, araştırsınlar.

* Sadece sizden istediğim, sadece ders kitapları değil, ders kitaplarının dışında başka kitaplar da okumalısınız. Araştırma kitapları, roman, tarih, klasikleri okumalısınız.

* Kindar bir nesil değil, araştıran, özgüveni yüksek, sorgulayan, tarih bilinci olan, itiraz eden bir gençlik olmalı. Dünyayı itaat edenler değiştiremez.

* İtiraz edenler değiştirebilir. İtiraz edeceksiniz, korkmayacaksınız. Bu itirazı saygısızlık yapın anlamında söylemiyorum. İtiraz et, hemen bir şeyi kabullenme, soruştur. Ben siz gençlere güveniyorum.

PARTİYE ÜYELİK İÇİN 6 KURAL

İnce konuşmasında partiye üye olabilmek için 6 ana kuralları olduğunu söyledi. İnce, üyelik için gereken kuralları şu şekilde sıraladı:

* Atatürk ile problemin varsa gelme diyoruz. Atatürk’ü kabul ederek gel. Atatürk’ü tartışmaya gelme.

* Doğa ve çevreye saygı göstereceksin.

* Kadına şiddet ve çocuk istismarını yüksek sesle kınayacaksın.

* Terörün her türlüsünü kınayacaksın. Öyle benim teröristim, senin teröristin olmaz.

* Siyasetten rant elde etmeyi düşünmeyeceksin. Siyaseti bir hizmet işi gibi göreceksin.

* Her türlü ayrımcılığı reddedeceksin. Bu 6 kuraldan birisine takılan partiye üye olamaz.

"DEMOKRASİNİN KURALLARINI PARTİDE YAŞATACAĞIZ"

İnce, konuşmasında bütün partilerin birbirine benzediğini ve her partide tek adamın konuştuğunu, üyelere hiç kimsenin bir şey sormadığını söyledi.

İnce, “Biz öyle olmayacağız. Biz Türkiye’de 50+1 hedefi ile tek başımıza iktidar olacağımızı söylediğimiz için demokrasinin kurallarını partide yaşatacağız” dedi.



"İŞE YARGIYI DÜZELTMEKLE BAŞLAYACAĞIZ"

İşe yargıyı düzeltmekle başlayacaklarını ifade eden İnce şöyle konuştu:

* Hakim ve savcılara, adliyeye düşmeleri durumunda adil yargılanıp yargılanmayacağını soruyorlar. Hakim ve savcılar bile inanmıyor.

* Eğer bir ülkenin yargısına olan güven yüzde 20’lere yüzde 18’lere düşmüşse o ülkede bağımsızlık olmaz, ekonomi olmaz, üretim olmaz, barış olmaz, kardeşlik olmaz, hiçbir şey olmaz.

* Bugün Türkiye ekonomisine en büyük kötülüğü yapan yargı mensuplarıdır. Çünkü ekonomiyi onlar bozuyor. Yanlış kararlarıyla bozuyorlar. Biz ülkemizin ekonomisini düzeltmek istiyorsak, işe yargıdan başlamalıyız.

* Yargıyı çözmediğimiz sürece yoksulluktan kurtulamayız. Bunu anlatırken dilimizde tüy bitti. Israrla da anlatmaya devam edeceğiz. Ülkenin hali ortada, Danıştay’ın hali ortada, Yargıtay’ın hali ortada, Anayasa Mahkemesi’nin hali ortada. Bu yoksulluktan, bu girdaptan kurtulmamız için önce yargıyı düzeltmemiz lazım. Başlangıç noktamız yargı olmalı. Gerisi çorap söküğü gibi gelir zaten.

"EKONOMİYİ ÇOK KÖTÜ YÖNETTİLER"

Konuşmasında AKP hükümetini de eleştiren İnce, şöyle konuştu:

* Sabah gözlerimizi doları 8 lira olmuş olarak açtık. Cumaya kadar ne olacağını hep birlikte göreceğiz. Ben bu aşıların paralarını bile ödeyebilirlerse ona da razıyım. Ülkenin ekonomisini ne yazık ki 18-19 yıldır çok kötü yönettiler. Üretim ekonomisi kurmadılar. Şeffaflığı yok ettiler. Şeffaf bir kamu yönetimi yapamadılar.

* Sürekli betona yatırım yaptılar. Üretime yatırım yapmadılar. Tarımı bitirdiler. Maalesef Türkiye’yi bir uçurumun başına getirdiler. Buradan hep birlikte yeniden çıkabiliriz. Ama liyakatli kadrolarla. Yani hepsi bizden olsun, ‘badem bıyık’ olsun diye başlarsan sonra torbanın dibini karıştırırsın, acaba para var mı diye! Şu anda torbanın dibini karıştırıyorlar. Yapılan iş bu. Kuyumculardan yarımşar kilo alabilir miyiz diye araştırıyorlar.

* Durum vahim, umutsuz değil. Bu mantıkta Merkez Bankası Başkanı dayanmıyor. Sen gel, sen git. Nasıl adamlarsa bunlar; 3 aylık adam görevden alınıyor, ‘Allah razı olsun Cumhurbaşkanımızdan’ diye teşekkür ediyor.

* Nasıl insanlarsa anlamıyorum, biraz utanır adam. Almış seni görevden, çek git. Bir de teşekkür etme yani. Neyine teşekkür ediyorsun. Onurunu kırmış senin. Bu kadar mı yerlerde sürükleniyorsun. Merkez Bankası Başkanı kolay kolay değişmez. 20 ayda 4 tane başkan değişti. Türkiye’nin omurgalı insanlara ihtiyacı var. Plastik olup sürekli eğilenler değil.



"SİYASET MATEMATİK DEĞİL MANTIK İŞİ"

Siyasetin matematiği olmadığını mantığı olduğunu ifade eden İnce, şu ifadeleri kullandı:

* 3 milyon oy burada var, 5 milyon burada var, 8 orada var, topla hepsini şu kadar yaptı işi siyasette tutmaz. Siyasette bazen A partisi 5 alıp, B partisi 8 alıp ikisini yan yana getirirsiniz 13 yapmaz. 23 de yapabilir, 3 de yapabilir. Siyasetin bir mantığı var. Ben gençlerin bizi anladığına inanıyorum. Gençlerle ülkeyi özgürleştireceğiz, demokratikleştireceğiz. Ben gençlere inanıyorum, güveniyorum. Bizim akıllı evlatlarımız var. Yeter ki bu değerlendirilsin.

* Amerika'ya gönderiyorsun nobel ödülü alıp geliyor, Almanya'ya gönderiyorsun aşıyı buluyor. Türkiye'de niye bulamıyor? Çünkü şartlar uygun değil. Çünkü doğru eğitim vermiyorsun. Bizim insanımız zekidir, akılldır, çalışkandır. Yeter ki koşullar hazırlansın. İktidar partisinin de muhalefet partilerinin de hepsinin tüzükleri aynı, bakış açıları aynı… salıdan salıya beşer dakika kavga ediyorlar.

* Biz bu iktidar düzeninden de bu muhalefet düzeninden de kurtulacağız. Bizim hedefimiz 50+1. Büyük ekonomik krizler sadece iktidarı vurmaz. Muhalefeti de siler süpürür. Dünyada hep böyle olmuştur. Birbirine benzeyen tek adam partilerinden memlekete hayır gelmez. Türkiye bu hale geldiyse tek adam partileri sayesinde geldi. Hepsi tek adam partisi.

[old_news_related_template title="Muharrem İnce'den halka çağrı" desc="Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Muharrem İnce, 'Merkez Bankası Başkanı değişikliğinden sonra piyasalarda yaşanan gelişmeler milletimizde maalesef büyük bir umutsuzluğa sebep olmuştur. Türkiye’nin geleceğine olan inancımızı sakın kaybetmeyelim. Bu kötü günler de geride kalacaktır' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/21/iecrop/inceee_16_9_1616360038.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/muharrem-inceden-halka-cagri-6327587/"]