Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 6'’ncı duruşmaya, tutuksuz sanık Musa Orhan ve avukatları, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'nden (SEGBİS) katıldı. İpek Er'in annesi Hikmet ve babası Fuat Er ile avukatları salonda hazır bulundu.

Duruşmada savcı esas hakkında hazırladığı mütalaasını okudu.

Sanık hakkında, nitelikli cinsel saldırı suçunu işlediğinin sabit olduğunun belirtildiği mütaalada, "Sanığın eylemine uyan 5237 sayılı TCK'nın 102/2 maddesi gereğince 12 yıldan az olmak şartıyla cezalandırılmasına, sanığın üzerine atılı suçun vasfı ve suç için kanunda öngörülen ceza süresinin sanığın kaçacağı veya delil karartacağı yönünde somut olgu niteliğinde olması hususları gözetilerek hükümle birlikte tutuklanmasına karar verilmesi" istendi.

10 YIL HAPİSLE CEZALANDIRILDI

Sanık Orhan ise mütalaaya ilişkin savunmasında, "Masum olduğumu düşünüyorum. İpek Er'in ölümüne üzgünüm. Beraatimi talep ediyorum" dedi. Mahkeme heyeti savunmaların ardından verdiği kısa aradan sonra, cinsel saldırı suçundan Orhan'a 10 yıl hapis cezası vererek, sanık hakkında adli kontrol ve yurt dışına çıkış kararı verdi.

GÖREVDEN ALINMIŞTI

Siirt Valiliğince 16 Temmuz 2020'de açığa alınan Orhan, 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle İçişleri Bakanlığınca Jandarma Genel Komutanlığından ihraç edilmişti.

'KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ'

Avukat Mehmet Erkan Akkuş açıklama yaptı. Karara itiraz edeceklerini ve olayın istinaf mahkemesi tarafından incelenip çözülmesi gerektiğini düşündüklerini söyleyen Akkuş, "Söz konusu mahkumiyet kararı oy çokluğuyla verilmiştir, heyet üyelerinden birisi beraat istemiştir. Adli tıp doktoru bir önceki duruşmada gelip, "Tecavüz bulgusu yok, olsa o yönde rapor yazardım' demiş olmasına rağmen hangi gerekçe ile ceza verildiğini anlamakta zorlanmaktayız" dedi.

EZGİ MOLA: ADALETE OLAN İNANCIMIZI GERİ GETİRDİĞİNİZ İÇİN MİNNETTARIM

Daha önce Musa Orhan'a hakaret ettiği suçlamasıyla adli para cezası verilen oyuncu Ezgi Mola, 10 yıl hapis cezası kararının ardından sosyal medya hesabından, "Sayın hakim, eğer bu doğru ise adalete olan inancımızı bir nebze olsun geri getirdiğiniz için size minnettarım. Daha nice böyle adil kararlar vereceğiniz günlerimiz olsun inşallah" paylaşımında bulundu. Ezgi Mola, geçen aylarda Musa Orhan'a  'sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' ve 'hakaret' suçunu işlediği gerekçesiyle 65 gün için 5 bin 200 TL adli para cezasına çarptırılırken, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verilmişti. (DHA)



[old_news_related_template title="Cinsel saldırı sanığı Musa Orhan'ın duruşmasına katılan sahte avukatın ifadesi şoke etti" desc="Batman'ın Beşiri ilçesinde intihar eden İpek Er'e (18) cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan eski uzman çavuş Musa Orhan'ın duruşmasına avukat cübbesiyle girmeye çalışırken polisin dikkati sonucu yakalanarak gözaltına alınan sahte avukat Abdurrahman Buğday (42) tutuklandı. 16 suç kaydının bulunduğu belirlenen Abdurrahman Buğday, inşaat işçisi olduğunu belirttiği savcılık ifadesinde, 'Küçüklüğümden beri avukat olmak istediğimden cübbe ile adliyelerde dolaşmaktayım' dedi. Sahte avukat, girdiği bir boşanma davasında zapta imza da attığını söyledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/19/iecrop/sahte-dha1_18764735_16_9_1632065255.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/cinsel-saldiri-sanigi-musa-orhanin-durusmasina-katilan-sahte-avukatin-ifadesi-soke-etti-6658543/"]