SÖZCÜ yazarı Uğur Dündar’ın sunduğu TELE 1 ekranlarında yayınlanan Demokrasi Arenası, Manisa’nın Akhisar ilçesinde gerçekleşti. Programın konukları CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici oldu.

"TÜRKİYE'DE GÜNDEMİ CHP BELİRLİYOR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Kanal İstanbul ihalesini hiç kimse almayacak. Eğer alan olursa ağır bedeller ödeyecek” sözleri ve tüm büyükelçilere yolladığı ‘Kanal İstanbul’ mektubu hakkında konuşan Özel, “Türkiye’de psikolojik iktidar artık el değiştirdi” diyerek şunları söyledi:

*Çok uzun süredir CHP, Türkiye’de gündemi belirliyor. CHP, suni gündemlere izin vermiyor.

*Hepimiz biliyoruz ki Kanal İstanbul projesi bir Türkiye projesi değil, bir refah projesi değil, bir zenginleşme projesi değil. Aksine bir rant ve zenginleştirme projesi.

*Kanal İstanbul’un geçeceği hattın etrafına baktık ki oranın arsaların, tarlaların el değiştirmesinde 2 önemli alıcı olmuş. Alanlar Erdoğan ailesi ve AKP’nin üst düzey yöneticilerinin yakınları ve onların iş çevreleri. Yerli olanlar bunlar. Yabancılar da ağırlıklı olarak Katarlılar.

*Sayın genel başkan bugün Türkiye’deki büyükelçilerin her birilerine kendi dillerinde mektubu yazdı.

"HERKESİ BU ÇAĞRININ ARKASINDA DURMAYA DAVET EDİYORUZ"

*Sayın genel başkan Türkiye’deki gündemi belirlediği gibi dünya gündemine de son derece önemli bir noktaya oturacak bir çağrı yapmıştır.

*Bu çağrının CHP olarak arkasındayız. Bütün yurtseverlerin, bütün milliyetçilerin, bütün doğaya düşkün çevreye düşkün vatandaşların, İstanbul’u torunlarımıza bırakmak üzere atalarımızdan aldığımız bir kıymetli miras gibi gören herkesin bu çağrının arkasında durmaya davet ediyoruz.



"HERKESE HAİN DEDİKLERİ İÇİN MİLLETİN GÖNÜLLERİNDEKİ YERİ TERK ETTİLER"

Uğur Dündar’ın “Bu çağrıyla AKP’nin önde gelenleri ‘Hainlik’ yaftasını CHP’nin boynuna geçirmeye çalışabilirler mi?” sorusuna yanıt veren Özel,” Mutlaka yaparlar ama artık Türkiye kamuoyunda AKP’nin yalan siyaseti, korku siyaseti, iftira siyaseti, bühtan siyaseti tutmuyor. Toplumun vicdanından geriye sekiyor. Onlar dedi diye kimse vatan haini olmuyor ama onlar herkese hain dedikleri için milletin gönüllerindeki yeri terk ettiler.

*Nasıl yerel seçimlerde 'Martın sonu bahar' diyenler 'Her şey çok güzel olacak' diyenler kazandı ve korku siyaseti kaybettiyse, önümüzdeki seçimlerde de korku siyaseti, onun suç örgütü liderlerinden korkan ama Allah'tan ve seçmende korkmayan bakanları ve saray rejiminin tamamı bu korku siyasetini kaybedecek. Umut kazanacak. Güzellik kazanacak. Türkiye kazanacak.

KESİCİ: BIÇAĞIN UCU VÜCUDUMUZA HENÜZ DEĞMEDİ

Ekonomideki durumu, “Cayır cayır yanıyor, pazar yanıyor, evlerin içi yanıyor, işletmeler yanıyor” diyerek özetleyen İlhan Kesici ise, hayat pahalılığının maksimum noktaya ulaşmadığını ve daha başlangıcında olduğunu ifade ederek, “Diğer her şey sabit kalmak üzere bu pahalılığı asıl azdıracak hatta tahammül edilemez hale getirecek olan şey kurdaki olağan dışı yüksek artışlardır" dedi. "Bıçağın ucu vücudumuza henüz değmedi" ifadesini kullanan Kesici, 6-8 ay içerisinde yüksek kurun pahalılıkta adeta yangın çıkaracağı öngörüsünü paylaştı.



"DEMOKRASİLERDE İKTİDARLAR PORSİYONLARI BÜYÜTMEYE GELİR"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in "Kombiyi 1 derece kısarak faturalarda yüzde 7'lik tasarruf sağlanabilir" önerisine tepki gösteren Özgür Özel, “Bunu çok trajik değerlendiriyor, kara mizah olarak görüyoruz. Cumhurbaşkanının eşi sayın Emine Erdoğan da ‘Porsiyonları küçültün’ demişti. Demokrasilerde iktidarlar porsiyonları büyütmeye gelirler. Adı da pastayı büyütmektir. Azın başında kavga edeceğimize çoğu bölüşelim derler. Türkiye’de 20 yıllık iktidarın sonunda birileri, gariban vatandaşa porsiyonu küçültün diyor. Öbürü de kombiyie kısın diyor" şeklinde konuştu.

"MAHKEME, TÜGVA'YA TAHSİSİN YÜRÜTMESİNİ DURDURDU"

Özgür Özel, Manisa'da Şehzadeler ilçesindeki Fatih Parkı’nda bulunan işletmenin 5 yıl süreyle TÜGVA’ya bedelsiz tahsisine ilişkin CHP’nin açtığı dava sonucunda, yürütmeyi durdurma kararı verildiğini duyurdu. Özgür Özel, gelişmeyi şu ifadelerle aktardı:

* Manisa’da tarihi evlendirme dairesi, Fatih Sultan Mehmet’in yetiştiği Fatih Parkı'na bakan en şahane yeri TÜGVA’ya verildi. Biz önünde eylem yaptık. ‘Yanınıza kalmaz’ dedik. İstanbul’un en kıymetli yerine 2 bin 500 TL’ye çöken ve 3. şahıslara kullandırtan TÜGVA... Bu TÜGVA’ya verdiler. Biz bunlara dava açtık. Mahkemeye gittik, bunu yapamazlar dedik.

* Avukatlarımız dilekçe yazdı. Çok ümidimiz yoktu ama son dakika haberi şu ki, artık rüzgar döndü Türkiye’de. Artık rüzgar emekçinin, halkçının, demokratların karşısından değil arkasından esiyor ya herhalde onun da katkısı var, mahkeme TÜGVA’ya tahsisin yürütmesini durdurdu. Mücadelemiz devam edecek. Bu örnek bir karardır.

* 'Berlin’de hakimler var’ derlerdi ama demek ki Manisa’da da hakimler varmış. Helal olsun! Halkın malını yandaş TÜGVA’ya peşkeş çekilmesine böyle bir atmosferde dur diyebilen o hakimin alnından hep birlikte öpüyoruz.

"PARLAMENTER SİSTEME GEÇMEME GİBİ BİR İHTİMAL OLAMAZ"

‘Millet İttifakı’nın, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra parlamenter sisteme geçmeme gibi bir ihtimal olabilir mi?’ sorusunu yanıtlayan Kesici, “Biz Cumhurbaşkanı mı seçiyoruz eşkıya mı seçiyoruz? Ben geldim gitmiyorum demek eşkıyalık. Öyle bir şey olmaz. Sokağa çıkamaz. O eşkıyalıktır, aldım vermiyorum diye" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel ise aynı soruya, “Parlamento çoğunluğu da bizde olduğu için öyle bir şey olmaz” yanıtını verdi.

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu'ndan Türkiye'deki tüm büyükelçiliklere çağrı mektubu" desc="CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki tüm büyükelçiliklere Kanal İstanbul projesiyle ilgili çağrı mektubu gönderdiğini duyurdu. Kılıçdaroğlu, açıklamasında 'Suyumuz, toprağımız, doğamız bizim her şeyimizdir; yok edilmesine izin vermeyeceğim' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/05/iecrop/kilicdaroglu-555_16_9_1636128287.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kilicdaroglundan-turkiyedeki-tum-buyukelciliklere-cagri-mektubu-6751839/"]

[old_news_related_template title="İçişleri Bakanı Soylu: Kılıçdaroğlu bunun hesabını verecek" desc="İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Irak ve Suriye’ye asker çıkarma tezkeresinin 2 yıl daha uzatılma oylamasına ‘hayır’ oyu veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenerek, “Kılıçdaroğlu bunun hesabını verecek. Senin siyasi pazarlıkların, vereceğin rüşvetlerle birlikte bu ülkenin özgürlüğünün üzerine pazarlık yaptırmayız” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/05/iecrop/soylu-depophotos1_16_9_1586718169_16_9_1620907723_16_9_1636128942.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/icisleri-bakani-soylu-kilicdaroglu-bunun-hesabini-verecek-6751852/"]