Manavgat ilçesi Çolaklı Mahallesi’nde yaşayan Çağlayan Halilibrahimoğlu, önceleri otelde çalıştığını, pandemi ile birlikte iş bulamadığını belirtti.

Halilibrahimoğlu, 2,5 aydır bir sitede bahçıvan ve bekçi olarak çalıştığını, 5 gün önce işten ve site içerisinde kaldıkları yerden çıkarıldıklarını, gidecek bir yerleri olmadığı için eşine ait tapusu olmayan tarlada açıkta yaşadıklarını söyledi.



YÜZDE 90 ENGELLİ

Diyaliz hastası olan ve yüzde 90 engelli anne ise ayağının da kırık olması nedeniyle hiçbir iş yapamazken, 1’i engelli 3 çocuğu ve eşiyle birlikte uzanacak yardım elini bekliyor.



"5 GÜNDÜR BURADA AÇIKTA YAŞIYORUZ"

Sürekli hastanede tedavi görmek zorunda olduğunu belirten anne Sebahat Halilibrahimoğlu, ise şu ifadeleri kullandı;

*Ayağımın da kırılmasıyla tüm işler eşimin üstüne kaldı. Bir de beni sürekli diyalize götürüp gelmek zorunda kaldı. Ben yüzde 90 engelliyim, ayağım kırık olduğu için ayağa bile kalkamıyorum. 3 çocuğumuz var birisi engelli ve rehabilitasyon merkezine devam ediyor.

*İşten ve kaldığımız yerden çıkarıldıktan sonra ev tutacak imkanımız ve paramız olmadığı için eşyalarımızı da alıp babamdan kalan ve mahkemelik olduğu için tapusu olmayan bu tarlaya geldik.

"YİYECEK-İÇECEK BİR ŞEYİMİZ YOK"

*5 gündür burada açıkta yaşıyoruz. İhtiyaçlarımızı da burada gideriyoruz. Yiyecek-içecek bir şeyimiz yok. Yetkililerden başımızı sokabileceğimiz bir konteyner ve gıda yardımı bekliyoruz. İHA

[old_news_related_template title="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kritik tabloyu paylaştı! İşte 19 Ağustos 2021 güncel corona virüsü (koronavirüs) vaka ve vefat verileri" desc="Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 19 Ağustos 2021 Perşembe gününün corona virüsü (koronavirüs) tablosuna göre son 24 saatte 216 kişi hayatını kaybetti. Günlük vaka sayısında ise düne göre düşüş yaşandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Vaka sayılarının 20 binin altında kalması yeterli değil. Hızla daha düşük vaka sayılarına ulaşmak zorundayız. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına tam uyum şart' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/19/iecrop/koca-sozcu2_16_9_1629382981.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/saglik-bakani-fahrettin-koca-kritik-tabloyu-paylasti-iste-19-agustos-2021-guncel-corona-virusu-koronavirus-vaka-ve-vefat-verileri-6602362/"]

[old_news_related_template title="Halk işsizlik, göçmen, düşük ücret sarmalında" desc="Ekonomik kriz ve işsizlik ile daha belirgin hale gelen Türkiye’nin göçmenler konusundaki plansızlığı vatandaşın iş bulma ümidini eritirken, göçmenleri ise ucuza ve kayıt dışı çalışmaya yöneltiyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/17/iecrop/issiz_16_9_1629243383.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/halk-issizlik-gocmen-dusuk-ucret-sarmalinda-6599258/"]