Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından üreticiden temin edilen patates ve soğanların yurt genelinde ihtiyaç sahibine dağıtımlarından izdiham görüntüleri gelmeye devam ediyor.

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde kaymakamlığın da hakkında inceleme başlattığı patates dağıtımındaki izdiham görüntülerinin ardından bu kez benzer görüntüler Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde yaşandı.

SALGINA DAVETİYE ÇIKTI

Dar bir sokağın ortasında kamyondan yapılan patates dağıtımına vatadaş yoğun ilgi gösterdi. Dağıtım esnasında oluşan kalabalık salgına davetiye çıkardı, sosyal mesafe gözetilmedi.

"VATANDAŞIN DURUMU BUDUR"

Görüntüleri paylaşan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, "Dün Eyyübiye bugün Diyarbakır Bağlar. Bakmayın Saraylıların çizdiği pembe tablolara, vatandaşın durumu budur" dedi.

MALATYA'DA YOKSULLUK KUYRUĞU

Malatya'da yine bir kamyondan yapılan dağıtımda yoğun kalabalık oluştu. Vatandaşlar kamyonun arkasında kuyruk oluştururken sosyal mesafe gözetilmeyerek salgına davetiye çıkarıldı.



Bu görüntüleri de Tuncay Özkan, "Şehirler değişiyor yoksulluk kuyrukları değişmiyor. Malatya'da da insanlar yardım sırasında... İlk seçimde insanımızı yoksullaştıran bu düzen değişecek" diye paylaştı.

 

[old_news_related_template title="Patates dağıtımında izdiham" desc="Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın talimatıyla Şanlıurfa'nın Eyyubiye ilçesinde bir kamyondan dağıtılan patates çuvalları izdihama neden oldu. Dağıtıma vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken salgın kurallarının ihlal edildiği görüldü. Bazı vatandaşların yere düşen patatesleri toplamaya çalıştığı görüntüye yansıdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/17/iecrop/patates-sozcu-1_16_9_1618696055.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/patates-dagitiminda-izdiham-6380498/"]

[old_news_related_template title="Şova dönüştürülen patates dağıtımına tepki" desc="Erdoğan’ın talimatıyla, üreticinin elinde kalan patateslerin fakir fukaraya dağıtımının resmi törenlerle yapılması isyan ettirdi. Vatandaş, “Patates utandı, soğan utandı bunlar utanmadı” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/15/iecrop/11patates2_16_9_1618445857.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/sova-donusturulen-patates-dagitimina-tepki-6373834/"]