8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Sıraselviler Caddesi'nden Taksim meydanına ‘Feminist Gece Yürüyüşü’ düzenlemek isteyen kadın topluluğuna polis izin vermemişti.

Toplulukta yer alan bazı kadınların Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adının geçtiği sloganlar atarak 'hakaret' ettikleri gerekçesiyle, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 10 Mart'ta soruşturma başlattı. 18 kadın hakkında başlatılan soruşturma kapsamında 1’i yaşı 18’den küçük olmak üzere toplam 13 kadın gözaltına alındı.

RİTME GÖRE ZIPLAYANLARDAN TESPİT YAPILDI 

Yürüyüşe katılan ve ağızlarında maske olduğu halde ‘Tayyip kaç kaç, kadınlar geliyor’ sloganını attıkları, “Ritme göre zıplamalarının tespit edildiği..” denilerek gözaltına alınan 13 kadın, emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa çıkarılmak üzere Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Kadınların gözaltına alınma gerekçelerinin 'Cumhurbaşkanına hakaret' ve '2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet' olduğu kaydedildi.

MAHKEMEYE SEVK EDİLDİLER

Savcılık ifadeleri alınan 17 kadın, ‘2911 sayılı gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet’ ve ‘Cumhurbaşkanına hakaret' suçlarından adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi.

Nöbetçi mahkemeye sevk edilen 17 kadından 4'üne imza adli kontrolü ve yurt dışına çıkış yasağı, 13'üne de yurt dışına çıkış yasağı adli kontrolü talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

HEPSİ SERBEST

Nöbetçi mahkemeye çıkan kadınlar, mahkemece ‘2911 sayılı gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet’ ve ‘Cumhurbaşkanına hakaret' suçlarından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kadınlardan 5'i yurt dışı çıkış yasağı ve imza adli kontrolü, 13'ü ise yurt dışına çıkış yasağı adli kontrolü ile serbest bırakıldı.

[old_news_related_template title="İstanbul Valiliği duyurdu: 'Feminist Gece Yürüyüşü'nde 13 gözaltı" desc="İstanbul’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde düzenlenen 'Feminist Gece Yürüyüşü'ne katılan kadınların gözaltına alınmasıyla ilgili İstanbul Valiliği'nden açıklama geldi. Açıklamada, Başsavcılık tarafından 18 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği, biri küçük yaşta 13 kişinin gözaltına alındığı bildirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/11/iecrop/detay-kopya-6_16_9_1615453746.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/istanbul-valiligi-duyurdu-feminist-gece-yuruyusunde-13-gozalti-6307781/"]