Sedat Peker'in avukatları aracılığıyla geçtiğimiz yıl Mart ayında Bursa, İstanbul ve İstanbul Anadolu Başsavcılıklarına dilekçe vererek, hakkında kırmızı bülten çıkarılıp çıkarılmadığını sorduğu ortaya çıktı.

4 ve 5 Mart’ta savcılıklara verilen dilekçelerde Peker'in avukatları, kamuoyunda kırmızı bülten çıkarıldığına dair bilgilerin yansıtıldığını belirtti. Peker hakkında bir soruşturmanın bulunmadığını belirten avukatlar dilekçelerde, herhangi bir dosya nedeniyle de savcılık ve polis tarafından ifadesinin alınması yönünde bir çağrı yapılmadığını belirtti.

BURSA SAVCILIĞINA VERİLEN DİLEKÇEDE KÖFTECİ YUSUF YER ALDI

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan dilekçede ise Köfteci Yusuf olayı yer aldı. Dilekçede 2019'da Köfteci Yusuf ile ilgili ortak olduğuna dair bilgilerin kamuoyuna yansıması üzerine Sedat Peker'in sosyal medya hesabından bu ticari firma ile ortak olmadığı yönünde açıklama yaptığı yer aldı. Dilekçede, “Sedat Peker'in açıklamasının ardından Köfteci Yusuf ile aralarında ticari ilişki, ticari teklif, proje ya da ortaklık hazırlığı olmamasına rağmen işyeri sahiplerinin müşteki sıfatıyla başlattıkları soruşturmalarda savcılıklar hakkında soruşturma başlatıldığı iddialarının kamuoyuna yansımıştır” dendi.

Sedat Peker'in Köfteci Yusuf ile ilgili kişi ve kurumlara karşı suç işlemediği böyle bir iddia ile ilgili kendisinin bilgisine başvurulacak bir soruşturmanın olmadığı yer aldı.

Dilekçede, “Hakkında yakalama kararı olmayan bir kimse hakkında kırmızı bülten çıkarmak ve o kişinin görüldüğü yerde yakalanmasını talep etmek hukuka aykırı olduğu ülkemiz mevzuatlarına da aykırıdır” dendi.

YANINDA KORUMA POLİSİ VAR

Sedat Peker’in Karadağ Cumhuriyeti’nde 31 Ocak 2021'e kadar resmi oturum sahibi olduğunun belirtildiği dilekçelerde, yanında devletin resmi polisinin olduğu ve bulunduğu ülkenin büyükelçiliğinde ifadesinin alınmasının olanaklı olduğu ifade edildi.

Dilekçelerde, Peker’in adının 15 Temmuz darbe teşebbüsünde Akıncılar üssünde bulunan ölüm listesinde yer aldığı, FETÖ kumpası olan ve Yargıtay'ın bozduğu Ergenekon davasında 2 yıl hapis yattıktan sonra beraat ettiği ve sol örgütlerin ölüm listesinde bulunduğu belirtildi.

Peker’in avukatları herhangi bir resmi soruşturma nedeniyle ifade vermek üzere çağrılmaksızın hakkında kırmızı bülten çıkarılmasının hukuka aykırılığı nedeniyle yasal haklarını saklı tuttuklarını belirterek hukuka aykırılığın bir an önce giderilmesini talep etti.

[old_news_related_template title="İngiliz The Guardian: Sedat Peker'in videoları Erdoğan'ı hedefliyor" desc="İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Guardian, son dönemde gündem olan Sedat Peker'in videoları ile ilgili kapsamlı bir haber yaptı. Gazetenin Türkiye muhabiri, 'Peker'in zamanlaması, partisinin ekonomik krizi ve pandemiyi yönetememekle eleştirilen Erdoğan için yıkıcı oldu' yorumunu yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/26/iecrop/peker-youtube_16_9_1622015531.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/ingiliz-the-guardian-sedat-pekerin-videolari-erdogani-hedefliyor-6451272/"]