Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısına göre "kuvvetli yağış"ın bu gece yarısı 03:00 sıralarında başlaması ve Cuma akşam saatlerine kadar aralıklarla, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu'nun kıyı kesimleri, Samsun'un doğusu ve Ordu'da etkili olması bekleniyor.

Bazı bölgelerde metrekareye düşecek yağış miktarının 75 kilogramı bulabileceğini belirten uzmanlar, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yerel kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istediler.

Ağustos başındaki sel felaketi en çok Kastamonu'nun Bozkurt ve Sinop'un Ayancık ilçelerini vurmuş, özellikle Bozkurt ilçesi kent merkezinde mahsur kalan çok sayıda vatandaş saatlerce havadan kurtarılmayı beklemişti. Bölgede, enkaz temizleme ve selin yarattığı olumsuzlukları giderme çalışmaları devam ediyor.

DOĞU KARADENİZ İÇİN AŞIRI YAĞIŞ ALARMI GELDİ

Uyarıya göre yağış bu gece yarısı 03:00 sıralarında başlayıp, Cuma günü akşam saatlerine kadar aralıklarla etkili olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son uyarısı şöyle:

"Doğu Karadeniz’de 02.09.2021 Perşembe ve 03.09.2021 Cuma günleri beklenen gök gürültülü sağanak yağışların bölge genelinde kuvvetli, Giresun ve Trabzon çevrelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 Kg/m2), Trabzon’un doğusu ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde şiddetli ve aşırı (100 Kg/m2 üzeri) olacağı tahmin ediliyor. Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yerel kuvvetli rüzgar ve fırtına, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır"

[old_news_related_template title="Hava sıcaklığı hissedilir derecede düşecek" desc="Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarından itibaren ülke genelinde hava sıcaklığının hissedilir derecede düşeceğini ve yağışların başlayacağını duyurdu. Perşembe gününden itibaren Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli; Rize ile Artvin’in kuzey kesimlerinde şiddetli ve yer yer aşırı; Cuma günü ise Doğu Karadeniz kıyılarına yer yer çok kuvvetli yağışlar beklendiği, sel ve heyelan riski olduğu belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/31/iecrop/yagmur-shutter-1_16_9_1630419006.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/hava-sicakligi-hissedilir-derecede-dusecek-meteorolojiden-asiri-yagisa-bagli-sel-ve-heyelan-uyarisi-6623556/"]