Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu 46. Kuruluş Yıl Dönümü ve Başkanlar Kurulu Toplantısı'na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sert açıklamalarda bulundu.

Aralarında ABD ve Fransa'nın da bulunduğu ülkelerden 10 büyükelçinin tutuklu Osman Kavala'yla ilgili çağrısına tepki gösteren Soylu, "Hukukun üstünlüğünden bahsedenler bunlar. Yarın bizden Abdullah Öcalan'ı, Selahattin Demirtaş'ı da içerden çıkarmamızı isterler" dedi.

Süleyman Soylu, Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF) raporunda Türkiye'nin gri listeye alınmasına ilişkin ise şunları söyledi:

- Terörizmin en çok maliyet yüklediği ülke biziz. Terörü finanse eden, güç veren Avrupa'dır. Bu kadar yüzsüzlük olabilir. Bu kadar gerçeklerden aykırı tespitler yapılabilir.

- Suç gelirlerinin aklanması ve terörizmin finansmanında etkinliğin artırılmasına ilişkin ulusal strateji belgesini yürürlüğe aldık. Kitle imha silahlarının yayılmasının, finansmanının önlenmesine ilişkin kanunu geçen yıl kasım ayında çıkardık.

- Yine aynı tarihte Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun’u çıkardık ve 5253 sayılı Dernekler Kanunu'nda bu konuda bazı değişiklikler yaptık. Kolluk birimlerimizde 'Terörizmin Finansmanıyla Mücadele Şube Müdürlükleri' kurduk. 81 ilde de ‘Terörizmin Finansmanıyla Mücadele Büro Amirliği’ kurduk.

- Ama bir eksiğimiz vardı. Osman Kavala’yı serbest bırakmadık, Demirtaş’ı serbest bırakmadık, PKK ve FETÖ ile mücadelede kimseden talimat almadık. Onların PKK, PYD’sine Suriye’de fırsat tanımadık, eksiğimiz bu. LGBT’yi aile yapımızı bozmasın, çocuklarımızı ahlaksızlığa sevk etmesin diye engelledik. Siz her türlü sapkınlığın içerisinde oluyorsunuz. Biz ona girmek durumunda değiliz, biz Müslüman bir devletiz.

[old_news_related_template title="Türkiye, kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadele konusunda 'gri liste'ye alındı" desc="Paris'te gerçekleştirilen toplantılarının ardından açıklama yapan Uluslararası Mali Eylem Görev Gücü, Türkiye'yi kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadele konusunda 'yeterince çaba göstermeyen' ülkelerin bulunduğu 'gri liste'ye aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/21/iecrop/7-karapara_16_9_1634780585-880x495-1_16_9_1634833462.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/turkiye-kara-para-aklama-ve-terorizmin-finansmani-ile-mucadele-konusunda-gri-listeye-alindi-6721097/"]