Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gümbet Mahallesi Severcan Caddesi’ndeki süpermarkette bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevleri gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye aracı, polis ekibi ve ambulans sevk edildi. Cadde tamamen trafiğe kapatıldı.



EVLERE SIÇRAMASI SON ANDA ÖNLENDİ

Alevlerin üst kattaki ve marketin yanındaki evlere sıçraması son anda önlendi. Bazı vatandaşların alevlere bahçe hortumları ile müdahale ederek alevlerin evlere sıçramasını önlemeye çalıştığı, bazı vatandaşların ise otomobillerin yangın tüpleri ile müdahale ettiği görüldü. Mahalledeki vatandaşlar yangını korku dolu gözlerle izledi.



PENCEREDEN YANGINI GÖREN AİLE ŞOK OLDU

Yaklaşık 100 metre ilerideki evde oturan 64 yaşındaki market işletmecisi Ünal Akın gece yarısı sesleri duyduğunu ve pencereden baktığında alevleri gördüğünü belirterek “İtfaiye ve ambulans sesleri geliyordu, çocuklarım da uyardı, dışarıda bir şeyler oluyor diye. Bizim marketin yandığını anlayınca koştuk geldik ama çoktan alevler her yanı sarmıştı. 20 yıllık birikimimiz kül oldu, büyük şok içerisindeyiz, ne diyebilirim ki” dedi.

Yangında süpermarket tamamen kül oldu. İtfaiye ekipleri yangını yaklaşık iki saat süren çalışma sonucunda kontrol altına alabildi. Yangın çıkış nedeni ile ilgili polis soruşturma başlattı. Yangının muhtemelen elektrik kontağından çıkmış olabileceğinin değerlendirildiği belirtildi.

[old_news_related_template title="Akkuyu Nükleer Santrali'nde trafo patladı, yangın çıktı" desc="Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli’de yapımı devam eden Akkuyu Nükler Güç Santrali alanındaki bir trafo henüz bilinmeyen bir nedenle patladı. Patlama görüntüsünü paylaşan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Bu nükleer santral Mersin'in, Türkiye'nin belası olmuştur” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/31/iecrop/2a985aa1-695a-47c9-a8aa-f2dc8d676c19_16_9_1635680673.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/akkuyu-nukleer-santralinde-trafo-patladi-yangin-cikti-6740340/"]

[old_news_related_template title="Manavgat yangınında küle dönmüştü! O köyün adından da dram çıktı" desc="Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük orman yangının yaşandığı Manavgat'ta, alevlerin en çok zarar verdiği Kalemler Mahallesi'nin adı ile ilgili az bilinen bir detay ortaya çıktı. Mahallede 1 asır önce büyük yangın çıktığı, kalan birkaç ev nedeniyle adının önce 'Kalanlar', daha sonra okuryazar oranı arttığı için 'Kalemler' olarak değiştirildiği öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/31/iecrop/orman-yangini-foto-iha-1_16_9_1635669223.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/manavgat-yangininda-kule-donmustu-o-koyun-adindan-da-dram-cikti/"]