Ahmet Kaya

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından üreticiden temin edilen patates ve soğanlar, ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen vatandaşlara dağıtılmaya devam ediyor. 17 günlük tam kapanma öncesinde Gaziantep'in Şahinbey ilçesi Cengiz Topel Mahallesi'nde kamyon kasasından sokak ortasında yapılan patates dağıtımı bir kez daha izdihama neden oldu.

ÇOCUKLAR EZİLME TEHLİKESİ GEÇİRDİ

Vatandaşın yoğun talep gösterdiği dağıtımda sosyal mesafenin ihlaline yol açıldığı görüldü. Çocukların da katıldığı dağıtımda ezilme tehlikesi yaşandığı görüntüye yansıdı. Bazı vatandaşların 2 çuval patatesi sırtlayarak evine götürmeye çalıştığı görüldü.

"BİR TARAFTA 8 MİLYONA CAM TERAS, DİĞER TARAFTA PATATESE HÜCUM"

Görüntüleri CHP Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan paylaştı. Uğur Kalkan, paylaşımında Gaziantep'in Yavuzeli ilçesi sınırlarındaki Rumkale'ye Gaziantep Valiliği tarafından yapılan, maliyeti milyon liraları bulduğu ve doğal güzelliği bozduğu gerekçesiyle eleştirilere maruz kalan cam teras projesine da atıfta bulunarak, "Görüntüler bugün Gaziantep'in Cengiz Topel Mahallesi'nde çekildi. Bir yanda yokluk, yoksulluk ve devamında soğana, patatese hücum, diğer tarafta da 8 milyon 79 bin liraya cam teras. Bu durumu bütün duyarlı vicdanlara havale ediyorum" dedi.

Kamyon kasasından sokak ortasında yapılan patates dağıtımında izdiham görüntüleri geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa ve Diyarbakır'da da yaşanmıştı.

[old_news_related_template title="Patates alımında 'ayrımcılık' iddiası! 'AKP’ye oy vermedik, ürün elde kaldı'" desc="Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından üreticinin elinde kalan tonlarca patates ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere toplanırken, AKP’ye yakın olmayan üreticilerin patateslerinin elinde kaldığı ortaya çıktı. AKP’ye oy vermedikleri için cezalandırıldıklarını savunan üreticiler duruma tepki gösterdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/26/iecrop/patates_16_9_1619452073.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/patates-aliminda-ayrimcilik-iddiasi-akpye-oy-vermedik-urun-elde-kaldi-6397432/"]

[old_news_related_template title="AKP'li belediyeye teslim edilen patates soğanları, tarikatçı vakıf dağıttı" desc="Üreticinin elinde kalan, fakir fukaraya dağıtılması için AKP’li Gebze Belediyesi’ne teslim edilen patates soğanlar tarikat çalışmalarıyla bilinen Huzurlu Gönüllüler Eğitim Vakfı tarafından vatandaşlara dağıtıldı. Görüntüleri paylaşan ve duruma tepki gösteren CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, “Belediyenin yapması gereken dağıtım işini nasıl tarikat eline bırakırsınız?” diye sordu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/24/iecrop/tarikat-1_16_9_1619276711.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/akpli-belediyeye-teslim-edilen-patates-soganlari-tarikatci-vakif-dagitti-6394116/"]