ABD donanmasının 6. filosuna ait 'USS Mount Whitney' adlı amfibi komuta kontrol gemisi, Ege Denizi yönünden gelip Çanakkale Boğazı'nı geçerek dün akşam saatlerinde İstanbul Sarayburnu limanına demirlemişti. ABD donanmasına ait geminin Karadeniz’e geçeceği açıklanmıştı.

Sosyal medyadan bir paylaşım yapan Türkiye Gençlik Birliği, “Sarayburnu'nda Amerikan askerlerinin başına çuval geçirdik... ABD'nin kaos planlarına, Amerika'nın taşeronları FETÖ ve PKK'ya, Türkiye'yi kuşatmak isteyen üslerine, on düvele karşı, mazlum milletlerin katili, yenilen ABD'ye bir kez daha çuvalımızı geçirdik” açıklamasında bulundu.

"ATATÜRK GENÇLİĞİ GÖREV BAŞINDA"

"Yankee Go Home ve Atatürk Gençliği Görev Başında" sloganları eşliğinde çuval geçiren Türkiye Gençlik Birliği üyeleri, "Siz milyonlarca Müslümanın katilisiniz. PKK-YPG teröristine tonlarca silah verdiniz, veriyorsunuz. Ama Irak'ta, Libya'da, Suriye'de, Afganistan'da ve Türkiye'de mağlup oldunuz. Siz bizim düşmanımızsınız ve burada istenmiyorsunuz. Amerikan askerlerinin topraklarımızda özgürce dolaşmasına izin veremeyiz. Yankee evine dön" dedi.

"10 BÜYÜKELÇİNİN BİLDİRİSİNE CEVAP VERİLDİ"

Gerçekleştirdikleri eyleme ilişkin açıklamada bulunan Türkiye Gençlik Birliği, "Türkiye Gençlik Birliği üyeleri Amerikan askerinin kafasına çuvalı geçirerek ABD’ye meydan okudu. Bu eylemi ABD’nin Türkiye’yi karıştırma ve kaos planlarına meydan okumak için yapan TGB üyeleri, Doğu Akdeniz’deki ABD tehditlerine ve 10 Büyükelçinin Türkiye’nin egemenlik haklarına saldıran bildirisine karşı Amerikan askerinin kafasına çuvalı geçirerek cevap verdi" ifadelerini kullandı.

"3 ARKADAŞIMIZ POLİS MERKEZİNE GÖTÜRÜLDÜ"

TGB'den yapılan yeni açıklamada, "Amerikan askerinin başına çuval geçiren 3 arkadaşımız ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldüler" denildi.

[old_news_related_template title="ABD'de 5-11 yaş grubu aşılanmaya başlanacak" desc="Beyaz Saray Covid-19 ile Mücadele Direktörü Jeff Zients, ABD’de gelecek hafta itibarıyla 5-11 yaş grubu çocukların Covid-19’a karşı aşılanmaya başlanmasının beklendiğini açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/02/iecrop/4244877_16_9_1635847970.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/abdde-5-11-yas-grubu-asilanmaya-baslanacak-6743997/"]