Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu TÜGVA’ya dair ortaya atılan ‘kadro atama belgeleri’ sonrası vakfın yetkili isimlerinden dikkat çeken açıklamalar gelmeye devam ediyor.

"AÇIKLAMA YAPANLAR DİNLE İMANLA PROBLEMİ OLAN KİŞİ YA DA GRUPLAR"

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Ortaokul Koordinatörü Fatih Yüksel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, vakıfla ilgili iddiaların “İslam’a karşı operasyon” olduğunu öne sürdü. Yüksel paylaşımında, “TÜGVA’ya karşı yapılan bu algı operasyonları aslında İslam’a yapılan bir operasyondur. Bakın açıklama yapanlar dinle imanla her zaman problemi olan kişi ya da gruplar! Bunu bugün çekirdek çitleyerek izleyenler yarın vicdanında kapanmayacak bir boşluk açacaktır.” ifadelerini kullandı.



PAYLAŞIMINI SİLDİ

Yüksel, gelen tepkilerin ardından paylaşımını sildi.

ŞUBELER İDDİALARA İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Öte yandan vakfın Türkiye’nin çeşitli illerindeki şubeleri ve aralarında AKP’li isimlerin de yer aldığı gruplar sabah namazının ardından cami çıkışlarında basın açıklaması gerçekleştirdi.

[old_news_related_template title="Atatürk'e hakaret eden Mustafa Armağan'a TÜGVA sahip çıktı" desc="'Atatürk’e hakaret” suçundan hapis cezasına çarptırılan Mustafa Armağan'ın, Gaziantep'te AKP'li Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe katılması protesto edilmişti. Armağan'ın TÜGVA'ın Gaziantep il temsilciliğinde ağırlanarak gençlerle sohbet ettiği ortaya çıktı. TÜGVA Gaziantep şubesinin sosyal medya hesabından 'Gençlik hocasının yanında' başlığıyla fotoğraflar paylaşıldı. Bir süre sonra fotoğrafların sosyal medya hesabından kaldırıldığı görüldü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/14/iecrop/mustafa-armagan-1_16_9_1634223627.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ataturke-hakaret-eden-mustafa-armagana-tugva-sahip-cikti-6707105/"]