“Memleket Gezileri” kapsamında yurdun dört bir yanını gezen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in esnaf gezilerindeki yeni durağı Sinop oldu.

Sinop’un Durağan ilçesinde yoğun ilgi gören Akşener burada esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

"BU KADAR SOYMA OLUR MU BU MİLLETİ?"

Emekli olduğunu söyleyen bir vatandaş Akşener'e gelen elektrik faturasındaki KDV fiyatını göstererek isyan etti, 170 lira elektrik parasının  KDV'sinin 145 lira olduğunu söyleyen vatandaş, "Bu neyin nesi? Bu kadar soyma olur mu bu milleti?" diyerek isyan etti.

Faturayı görünce 'Vay be!' diyerek şaşkınlığını gizleyemeyen Akşener, vatandaşa ne kadar emekli maaşı aldığını ve geçinip geçinmediğini sordu.

Vatandaş ise, "3,5 bin lira emekli maaşı alıyorum. Bir ailem var başka kimsem yok yanımda. Çocuklarım asgari ücretle çalışıyor İstanbul'da. Onlara da yardım ediyorum. 100 bin lira bankaya borcum var" dedi.



MALİYETLER ÇOK YÜKSEK, BUNUN ÖNÜNE GEÇİLMESİ LAZIM

Beyaz eşya dükkanı işleten bir esnaf sıkıntılarını Akşener'e şu sözlerle aktardı:

* Habire zam geliyor. Maliyetler yüksek bunun önüne geçilmesi lazım. Örneğin bir suntanın tabakası 150 liraydı, şu anda 450 lira.

* Bunlara bir çözüm bulunması lazım yoksa bu gidişle alım gücü düştüğü için gelecek yıllarda esnaf için de alıcı için de  sıkıntı olur.

* 20 yıldır beyaz eşya satışı yaptığını söyleyen başka bir esnaf ise kredi borcu olduğunu belirterek satışların durgun olmasından ve gün içinde hiç siftah yapamadığından yakındı.



"3600 EK GÖSTERGEYİ ÇIKARTMAK BİZE NASİP OLACAK"

Akşener, esnafları gezdikten sonra bölgedeki halka seslenerek şunları söyledi:

* Öncelikle burada olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Esnafın dükkanında işsiz gençle karşılaşıyorsunuz, o gencin derdini dinliyorsunuz.

* Ben bütün bu bilgileri arkadaşlarımla birlikte alıyorum. Grup konuşmamızda çözümleriyle birlikte sizin taleplerinize uygun olarak bunu grup konuşmamızda dile getiriyoruz, Türkiye'ye mal ediyoruz.

* Arkasından milletvekili arkadaşlarımız soru önergeleri, araştırma önergeleri ve kanun teklifleri veriyorlar.

* Ve sonuç itibariyle o hafta sizden ne öğrendiysem Türkiye bütün bu dertleri öğrenmiş oluyor ve bütün siyasi partilerin bu konuda çözüm üretmesini sağlamaya çalışıyoruz.

* Herkes gelsin size bu meydanda hitap etsin. Ama nutuk atıp gitmesin, dükkanları gezsin ondan sonra sizinle görüşlerini paylaşsın.

* İnşallah 3600 ek göstergeyi çıkarmak bize nasip olacak. Atanamayan iki öğretmen dinledim bugün burada. Diyor ki, 'Asgari ücrete düşecek bir süre sonra öğretmenlerin maaşı.' Çalışan bunu söylüyor gözleri yaş içinde atanmadığını söylüyor.

* Cenab-ı Hak o problemleri çözmeyi bize nasip etsin.

"FIRINCI ESNAFI YÜKSEK UN FİYATINLARINI ŞİKAYET ETTİ"

Bir ekmek fırınına giren Akşener, buradaki esnaf tarafından üzerinde susamlarla İYİ Parti yazılı pideyle karşıladı. Fırın çalışanına teşekkür eden Akşener işlerin nasıl olduğunu sordu. Esnaf ise yüksek un fiyatlarından şikayet ederek, "Geçinemiyoruz, Esnaf yardım alıyordu, son 8 aydır yardımları alamıyoruz o da gitti. Pandemi döneminde herkes evinde ekmek yapmaya başladı. Biz hiç işçi çıkarmadık. Un fiyatları aldı başını gidiyor, 250 gram ekmek 2 lira" dedi.

"BUNDAN SONRA BENİM İÇİN O PARTİ BİTTİ"

Akşener'in yanına gelen ve iktidar partisine oy verdiğini belirten bir vatandaş işe şu sözlerle dert yandı:

"Benimle parti hayatta ilgilenmedi, beni yere vurdu. Ben 20 senedir ona çalıştım, bundan sonra benim için o parti bitti. Ben açım aç. Dışarıdakilerle ilgilendi, Suriyelileri doyurdu. Ben 4-5 gündür seni bekliyorum" dedi.

 

[old_news_related_template title="Akşener'den sel bölgesinde HES tepkisi: Yarını hesaplamadan atılan adımların yanlışlığını gördük" desc="Sel bölgelerini incelemek için Kastamonu'ya gelen İYİ Parti lideri Akşener, bir vatandaşın Hidroelektrik Santralleri (HES) ilgili partisinin tutumunu sorması üzerine, 'Plansız, programsız, yarını hesaplamadan yapılan her türlü adımın yanlışlığını bugün görüyoruz. Çayların, hızlı akan derelerin üzerine ardı sıra yapılan bu tür plansız işletmelerin doğayı bozması sebebiyle bu tür yatırımlara karşıyız' yanıtını verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/25/iecrop/meral-aksener-sozcu-1_16_9_1629910454.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/aksenerden-sel-bolgesinde-hes-tepkisi-yarini-hesaplamadan-atilan-adimlarin-yanlisligini-gorduk-6613483/"]