Bolvadin ilçe girişi Akcan Parkı civarında oluşturulan kontrol noktasında uygulama yapan polis ekipleri peş peşe giden iki aracın durumundan şüphelenerek durdurdu. Araçtaki şahısların kimlik sorgulamalarını yapan polis ekipleri N.M, A.S, A.R., M.K. ve A.R, isimli şahısın Afgan uyruklu olduklarını ve yurda kaçak yollardan giriş yaptıklarını belirledi.

Şahıslarla birlikte araçta bulunan ve Türk vatandaşı olan E.K., M.Ş.K., C.K. ve M.İ., isimli şahısları gözaltına aldı. Yakalanan kaçaklar işlemlerinin ardından Afyonkarahisar İl Göç İdaresi’ne teslim edilirken, göçmen kaçakçılığı ile suçlanan Türk vatandaşları ise adliyeye sevk edildi.

Çeşitli suçlardan bazılarının sabıklarının da olduğu belirlenen şahısları çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

"10 GÜN ÖNCE TÜRKİYE'YE GİRDİK"

Afgan uyruklu vatandaşların mahkemede verdiği ifadelerinde ise “Yakalanmadan 10 gün önce kaçak yollarla Türkiye’ye girdik ve İran’daki tanıdıklarımıza bizi Türkiye ye sokmaları için para verdik. Türkiye’ye geçince bir araç alarak parayı İran’daki şahsa teslim ettik. Ardından Van’dan bindik bunlara yolda 3-4 araç değiştirerek geldik” dedikleri belirlendi. (İHA)


[old_news_related_template title="Muğla’da 58 kaçak göçmen yakalandı" desc=" Muğla’nın Fethiye ilçe merkezi ve Göcek Mahallesi’ndeki koylardan deniz yoluyla İtalya ve Yunanistan’a yasa dışı yollarla çıkış yapmak isteyen toplam 58 kaçak göçmen yakalandı. Köyceğiz ilçesinde de 5 ayrı suçtan aranan bir kişi gözaltına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/12/iecrop/mgulsa_16_9_1634051415.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/muglada-58-kacak-gocmen-yakalandi-6702898/"]