Yangın, dün akşam saat 21.00 sularında Çamlıdere ilçesi Yılanlı Köyü'nde meydana geldi. Almanya'dan tatil için köye gelen Ziya Ertürk'ün evinde çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü.

Köylülerin müdahalesine rağmen alevler bitişikteki evlere de sıçradı. Evlerin ahşap olması nedeniyle alevler hızla büyürken, köylüler ahırlarda bulunan hayvanları güvenli bölgeye taşıdı.



Alevlerin gökyüzünü aydınlattığı yangına köylülerin ihbarı üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi ile çevre belediyelerden itfaiye ekipleri müdahale etti. Can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı yangında ilk belirlemelere göre 8 ev ve 5 samanlık kullanılamaz hale geldi.

"ELEKTRİK KONTAĞINDAN ÇIKMIŞ"

Köy muhtarı Durmuş Ali Aydın, yangına ilişkin yaptığı açıklamada, "Elektrik kontağından çıkmış, yatsı ezanının okunduğu saatlerde. Yangının çıktığı evde oturan vardı. O da yatıyormuş zaten uyarmışlar onu da. Almanya'dan gelmişti, buraya gezmeye gelmişlerdi. 8 tane ev yandı, 5-6 tane de samanlık yandı" ifadelerini kullandı. (DHA)

 

[old_news_related_template title="Marmaris'te yıldırım düşmesi sonucu orman yangını çıktı" desc="Muğla'nın Marmaris ilçesinde, ormanlık alanda yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangın, ekiplerin karadan ve havadan müdahalesi sonrası söndürüldü. Yangın nedeniyle 1 dekar orman tahrip oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/16/iecrop/marmaris-dha-1_16_9_1631816506.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/marmariste-yildirim-dusmesi-sonucu-orman-yangini-cikti-6653509/"]