Bakan Muş, Twitter hesabından İstanbul'da sebze halinde bir kişinin kasalarca kabağı çöp kamyonuna atması ile ilgili paylaşımda bulundu.

Sosyal medyadaki görüntülerin bakanlıkça ihbar kabul edilerek inceleme başlatılması yönünde derhal il müdürlüğüne talimat verildiğini belirten Muş, şu ifadeleri kullandı:

* Söz konusu eylemi yapan firma tespit edilmiş olup firma hakkında idari süreç başlatılmıştır.

* İvedilikle sonuçlandırılacak süreç sonunda mevzuata aykırı eylem yaptığı tespit edilenler hakkında en ağır idari cezalar uygulanacaktır.

* Vatandaşımızın temel besin maddesi olan sebze ve meyvede piyasayı bozucu faaliyetlere kesinlikle müsaade edilmeyecektir.

* Fırsatçılara en ağır cezaların verileceğinden hiçbir vatandaşımızın şüphesi olmasın.

2 KİŞİ YAKALANDI

Yapılan araştırmada, görüntülerin Ataşehir’de hal olarak faaliyet yürüten bir iş yerinde meydana geldiği belirlendi. Sebzeleri çöp kamyonuna döken kişinin yabancı uyruklu K.J. olduğu anlaşıldı.

Bugün saat 10.00 sıralarında iş yerinde yapılan kontrolde şüphelinin, sigortasız olarak çalıştırıldığı belirlendi. K.J. ve iş yeri sahibi F.K. yakalandı. Konu ile ilgili yakalanan şahıslar hakkında işlem başlatıldı.

[old_news_related_template title="Kabaran elektrik faturalarına köylülerden çözüm: Ayda 10 bin TL kârdalar" desc="Mersin'in Mezitli ilçesine bağlı Bozon köyünde sulama kooperatifi üyelerinin kurduğu güneş panelleri ile ayda 10 bin TL'lik tasarruf sağlanıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/23/iecrop/fotodha.mersin_16_9_1629725558.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/kabaran-elektrik-faturalarina-koylulerden-cozum-ayda-10-bin-tl-kardalar/"]