Kentte gece başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor. Kent merkezinde kar kalınlığı, 15 santime ulaştı. Belediye ve Karayolları ekipleri, kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı.

Ulus ilçesinde kar kalınlığı, yüksek kesimlerde 50 santime kadar çıktı. İlçeye bağlı bazı köylerde yollar ise ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, yolları açmak için çalışma başlattı.



Bazı sürücüler, yolda kalırken, bazıları da araçlarının lastiklerine zincir takarak ilerleyebildi. Kar yağışı nedeniyle kent genelinde 46 köy yolu, ulaşıma kapanırken, 66 köye ise elektrik verilemiyor. Kurucaşile ilçesine bağlı Sarıderesi köyünde ise okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

ULUS'TA OKULLAR TATİL, AMASRA'DA UZAKTAN EĞİTİM

Bartın'ın Ulus ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar, 1 gün süreyle yarın tatil edildi. Amasrada ise yüz yüze eğitime ara verildi.

Amasra Kaymakamlığı uzaktan eğitime devam edileceği, ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engelli personelin de yarın idari izinli sayılacağını duyurdu. DHA

[old_news_related_template title="Bartın-Cide sahil yolu ulaşıma kapandı" desc="Bartın'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bartın-Cide sahil yolu ulaşıma kapandı. Polisler, yola çıkan vatandaşlardan yol açılana kadar konaklamalarını talep etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/21/iecrop/1_16_9_1640064560.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/bartin-cide-sahil-yolu-ulasima-kapandi-6839168/"]