"Delik duvar" yöntemi olarak da bilinen dolandırıcılık olayı, 1 Aralık’ta Kağıthane’de yaşandı. İddiaya göre, inşaat firması sahibi Oğuzhan U., Audemars Puguet marka saatini 59 bin dolara satmak için internette satışa çıkardı. İddiaya göre, Oğuzhan U.’yu arayan bir kişi kendisini iş insanı olarak tanıtarak saati satın almak istediğini söyledi. Buluşmak için de Çağlayan’daki ofisine davet etti.

SAHTE OFİS, ÇALIŞAN ROLÜ

Oğuzhan U., belirtilen adrese gitti. Ofise girince biri kadın 5 kişinin olduğunu gördü. Oğuzhan U., sözde firma sahibinin odasına giderken, diğer 4 kişi, çalışan rolü yaptı. Sözde çalışanlar sürekli telefonla konuşarak dikkat dağıtırken, sahte iş insanı Oğuzhan U.’dan saati alarak incelemeye başladı. Daha sonra ise pazarlığa geçildi. Bu süreçte sahte iş insanı saati alarak çelik kasaya koydu. Oğuzhan U., saat çelik kasada olduğu için şüphelenmedi.

OFİS BOŞALDI, HAYATININ ŞOKUNU YAŞADI

Pazarlığa oturan kişi, çay ikram ettiği Oğuzhan U’ya fiyat konusunda ciddi indirim istediğini söyledi. Pazarlık sürerken ofistekiler tek tek dışarı çıktı. Bir süre sonra, sahte iş insanı da “Tuvalete gidip geleyim” diyerek odadan çıktı.

Oğuzhan U. konuştuğu kişinin dönmesini bekledi ama gelen giden olmadı. Telefonla aradı ancak kimse açmadı. Bunun üzerine Oğuzhan U. kasaya yönelerek saatini almak istedi. Kasayı açtığında hiçbir şey olamadığını görünce hayatının şokunu yaşadı.

DELİK DUVAR YÖNTEMİ

Neler olduğunu anlamaya çalışan Oğuzhan U. kasanın arkasıda çelik levha olmadığını duvarın da deşik olduğunu fark etti. Dolandırıldığını anlayan iş insanı durumu polise bildirdi.

ŞÜPHELİLER YAKALANDI

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili çalışma başlattı. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kameraları inceleyerek şüphelileri belirledi.  Şüphelilerin, Murat Ç.,(23) Aret B.,(47) Cansu Ş.Ç., (27)Gökhan B.(28) ve Engin K.(36) olduğu tespit edildi. Şüpheliler tek tek yakalandı. Operasyonda, Oğuzhan U.’nun çalınan saati de ele geçti. Yakalanan 5 şüpheli işlemlerin ardından adliyeye gönderildi.

[old_news_related_template title="Yeni dolandırıcılık yöntemi... Uzmanlardan 'karekod' uyarısı" desc="Pandemiyle birlikte çok sık kullanılmaya başlanılan 'karekod' uygulamasına dikkat çeken uzmanlar dolandırıcılık uyarısında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/07/iecrop/qr-kodu-shutter_16_9_1580734502-880x495-1_16_9_1638865478.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/yeni-dolandiricilik-yontemi-uzmanlardan-karekod-uyarisi-6812439/"]