KKTC Başbakanı Saner, 28 Temmuz'da başlayan ve 10 günde söndürülen Manavgat yangınıyla ilgili bilgi almak için Antalya'ya geldi. Vali Ersin Yazıcı tarafından karşılanan Başbakan Saner, Manavgat'a geçti.

AFAD Yangın Yönetim Merkezi'nde yetkililerden bilgi alan Başbakan Saner, daha sonra yangından etkilenen Demirciler Mahallesi'ni ziyaret etti, halka 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu. Mahalleli ise Başbakan Saner'e aşure ikram etti. Saner'e ziyaretinde AKP Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, İbrahim Aydın, Tuba Vural Çokal da eşlik etti.

KKTC Başbakanı Saner, yaptığı açıklamada, ana vatan ve yavru vatanın aynı duyguları paylaşan millet olduğunu belirterek, şunları söyledi:

* Biz hep 'Ana vatan nezle olursa biz zatürre oluruz' deriz. Ana vatanla ilgili ilişkilerimiz gönül bağıyla bağlıdır. Yangın çıkınca çok üzüldük. Yangın sırasında Cumhurbaşkanı'mız Ersin Tatar, buraya gelerek çalışmaları yerinde izledi.

* Bugün de hem yetkililerden bilgi almak hem rehabilitasyon çalışmasını incelemek için buraya geldim. Kuzey Kıbrıs'ın toplam büyüklüğü 3 bin 355 kilometrekare. Sadece Antalya'nın yüz ölçümü yaklaşık 20 bin kilometrekare.

* Yangın başlayınca biz de kendi ölçeğimize göre kendi itfaiyemiz, kendi orman çalışanlarımızı hissettiğimiz duygularla buraya yardıma gönderdik. Yangının söndürülmesinde bir su damlası bile katkımız olduysa ne mutlu bize.

* Yapılan rehabilitasyon çalışmalarıyla ilgili KKTC hükümeti ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yaptığımız bir kampanya sonucunda 17 milyon lira bağış topladık.

* Bu miktarı AFAD'a bağışlayarak bölgede bir kısım rehabilitasyon çalışmasının, yangında zarar gören konutlardan bir kısmını yapmak arzusundayız. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a ilgili bağışı, AFAD'a teslim edilmek üzere ilettik.

[old_news_related_template title="Tavanı yangın tüpüyle kırarak selden kurtuldu" desc="Sel afetinin yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde sele iş yerinde yakalanan Fahri Erol, yükselen sulardan yangın tüpüyle tavanı kırarak hem kendisini hem de komşusunu kurtardı. Erol, yaşadığı korlu dolu anları ise gözyaşları içerisinde anlattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/18/iecrop/1-1_16_9_1629272861.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/tavani-yangin-tupuyle-kirarak-selden-kurtuldu-6599609/"]