Avcılar, Denizköşkler Mahallesi, Üner Sokak’ta yaşanan olay, önceki gün 22.00 sıralarında meydana geldi.  Sokak içerisinde 5 katlı bir binada çıkan yangın ihbarına giden itfaiye ekipleri, alevleri kontrol atına aldı.

Soğutma çalışması için eve giren itfaiye erleri bir cesetle karşılaştı. Durum polis ekiplerine bildirildi. Yapılan incelemelerde, ölen kişinin ev sahibi Hasan Akay olduğu anlaşıldı.

 

SİLAHLA ÖLDÜRÜLDÜ

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışmada Akay’ın silahla vurularak öldürüldüğü tespit etti. Yangın sırasında, Hasan Akay’ın eşi Merve B.A. ve engelli olan 9 yaşındaki oğlunun komşuları tarafından balkondan kurtarıldığı öğrenildi. Merve B.A. emniyete götürülerek ifadesine başvuruldu.

'TİNER DÖKÜP EVİ YAKMAK İSTEDİ'

Emniyete ifade veren Merve B.A. olay anında eşinin alkollü olduğunu öne sürdü. Merve B.A.’nın ifadesinde, “Daha önce eşimden defalarca şiddet gördüm. Hiçbirinde karşılık vermedim.

Olay günü, ‘Beni aldatıyorsun. Sende o potansiyel var’ dedi. Daha önce de kıskançlık yüzünden tartıştık. Tartışma sırasında, tiner dökerek evi yakmak istedi. Engelli olan oğlumda evin içindeydi.  Ona bir şey olmasından korktum. Sonra bana silah doğrulttu. ‘Seni nerenden vurayım’ dedi. Beni ve oğlumu öldürmesinden korktum. Boğuşma sırasında silah patladı. Nasıl olduğunu bilmiyorum. Sonra oğlumu alarak balkona koştum” dediği öne sürüldü.

DAHA ÖNCE KOLUNU KIRMIŞ

Bilgisayar öğretmeni olan Merve B.A.’nın oğlunun Lennox Gastaut Sydrome (LGS) hastası olduğu, ameliyat olması için bir süre önce valilik izniyle kampanya başlattığı öğrenildi.

Oğlunun tedavi sürecinde “Lösemi” hastalığına yakalandığı öne sürülen Merve B.A.’nın,  geçtiğimiz Haziran ayında kocası tarafından darp edildiği ve kolunun kırıldığı öne sürüldü. Bu olay sebebiyle şikayetçi olan Merve B.A.’nın eşi hakkında uzaklaştırma kararı verildiği, sürenin sonunda çiftin yeniden bir araya geldiği belirtildi.

11 SUÇ KAYDI ÇIKTI

Polis kayıtlarında, daha önce 11 suçla ilgili işlem yapıldığı belirlenen Hasan Akay’ın ayakkabı imalat ustası olduğu 3 yıldır çalışmadığı belirtildi. Akay’ın öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan Merve B.A. emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

[old_news_related_template title="Ailesini öldürüp siyanürle intihar etmişti! Ayrı defnedildi" desc="İstanbul Küçükçekmece’de annesini ve babasını silahla vurup öldüren ve ardından siyanür içerek intihar eden Yusuf Çağrı Ekinci (20), memleketi Eskişehir’de aile üyeleriyle ayrı ayrı toprağa verildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/18/iecrop/aile_16_9_1637247458.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ailesini-oldurup-siyanurle-intihar-etmisti-ayri-defnedildi-6776691/"]