Dünyanın birçok ülkesinde devlet başkanlarına ve iş insanlarına danışmanlık yapan Mehmet Memiş, nam-ı diğer Memiş Hoca, Atatürk’ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım sabahına ruhuna dua ederek başladığını söyledi. Mehmet Memiş Hoca şu ifadeleri kullandı: “Atatürk’ün ruhuna sadece 10 Kasım’da değil her cuma Yasin’i Şerif okurum. Arkadaşlarla sohbetimde ‘Cumhuriyetin kıymetini çok iyi bilmeliyiz, Cumhuriyet kurulmasaydı ülkemiz tıpkı Afganistan gibi olurdu’ derim. Atatürk’ün isminin siyasette ve ticarette kullanılmasına karşıyım.  Atatürk, milli bir değerdir. Dolayısıyla milli değerlerimiz siyasetin ve ticaretin üstünde görmek gerekir. Yani sahte Atatürkçü olmamak lazım.” Her geçen gün artan kadın şiddetine karşı her çocuğa ilkokuldan itibaren ailenin ve kadının bir nimet olduğunu öğretmek gerektiğini de belirten Memiş Hoca, ‘Cumhuriyetin kıymetini çok iyi bilmeliyiz’ çağrısı da yaptı.

TOPLUMUN PSİKOLOJİSİ BOZULUYOR

Gündüz kuşağındaki televizyon programlarıyla ilgili de eleştirilerde bulunan Memiş Hoca “Bu programlar milli ve manevi değerleri bozuyor” diyerek şöyle konuştu:

“Ne yazık ki ülkemizde RTÜK işini yapmıyor. Ülkemizin ücra köşelerinde cahil insanları ekrana çıkarıyorlar. Bu insanların yaptıkları, yaşadıkları ne kadar pislik varsa hepsini ekranlara taşıyorlar. İntikam duygusuyla iftiralar, yalanlar havada uçuşuyor. Kim kiminle ilişki yaşamış, enişte baldızıyla, kayınpeder geliniyle birlikte olmuş. Filanca kişi filanca kişiyi öldürmüş gibi iğrenç programlar yapılıyor. Aslında bu tür programları yapanlar, bilinçli veya bilinçsiz izleyicileri olumsuz yönde etkiliyor. Milletin milli ve manevi değerlerini yok ediyorlar. Bir millet öz güveninden milli ve manevi değerlerinden uzaklaşırsa o millet çöker. Televizyon ve gazetelerin özgürlük adı altındaki yayınları toplumun psikolojisini bozuyor. Sadece bunlar değil. Akşam siyasi programlara katılan aynı kişilerin kutuplaştırıcı söylemleri de toplumun psikolojisini bozuyor.

SOSYAL MEDYA MİLLETİ KUTUPLAŞTIRIYOR

“Elimde imkan olsa ben ülkede sosyal medyayı yasaklarım” diyerek tartışma yaratacak bir çıkış yapan Memiş Hoca sosyal medyanın ülkeyi bölüp parçalamak isteyen kişilerin elinde olduğunu öne sürdü: “Fitnelik fesatlık, yalan, iftira, bölücülük hepsi sosyal medyada. Bu fitne toplumu da milleti kutuplaştırdı. Fitnecilerin ve ajanların oyununa gelen çoğu sosyal medya kullanıcıları, başkalarından duyduğunu paylaşarak onlar da topluma zarar veriyorlar. İnsanların çoğu işine odaklanması gerekirken sokakta iş yerinde elinde telefon sosyal medyada dolaşıyor. Bence Amerika ve İsrailli yatırımcılar sosyal medyayı toplumları dizayn etmek için kurdular.”


Saygıyı ve sevgiyi kaybetmeyin


Kadınların bir nimet olduğunu vurgulayan Memiş Hoca, “Kimsenin kimseyi öldürmeye hakkı yoktur. Kuran-ı Kerim insan öldürmeyi, hayvanları öldürmeyi yasaklar. Eşler bir biriyle saygılarını yitirip, yüz göz olacak işlerden uzak kalmalılar. Saygıyı ve sevgiyi kaybetmesinler” diye konuştu.