Türkiye'de corona virüsü salgınına karşı aşılama çalışmaları sürüyor. Sağlık Bakanı Koca da Twitter hesabından vakalardaki son durum ve 3. doz aşı konusunda açıklamalarda bulundu.

MRNA VE İNAKTİF AŞI AÇIKLAMASI

Vatandaşlara çağrı da yapan Bakan Koca, şunları belirtti:

* 2 doz mRNA aşısı olan vatandaşlarımızın ortalama 4 ay önce aşı olduklarını dikkate alarak aşının koruyuculuğunun halen devam ettiğini düşünüyoruz.

* Şu an için 3. doz aşıyı gerektiren bir durum yoktur. İNAKTİF AŞI OLANLARINSA 3. doz aşılarını yaptırmalarını ısrarla öneriyoruz.

"SAĞLIK SİSTEMİ ZORLANMIYOR OLSA DA SAYI ÇOK YÜKSEK"

Bakan Koca, vakalardaki son duruma dair ise şunları ifade etti:

* Vaka sayılarının günlük 28-30 bin bandında seyrediyor olması on günlük zaman dilimi için yaklaşık aktif 300 bin vakaya karşılık gelmektedir. Bu durumun KRİTİK BİR YÜK olduğunun farkında olmalıyız. Kişilerin genç olması sebebiyle sağlık sistemi zorlanmıyor olsa da sayı çok yüksek.

[old_news_related_template title="Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Koca: Vakaların yarısından fazlası 30 yaş altı" desc="Türkiye'de günlük vaka sayıları 30 bini aştı. Yeni kısıtlamaların gündeme gelip gelmeyeceği tartışılırken Bilim Kurulu bugün kritik bir toplantı daha gerçekleştirdi. Yüz yüze eğitim, artan vakalar ve aşının yanı sıra corona virüsüne karşı geliştirilen ve ölüm oranını azalttığı belirtilen Merck & Co'nun geliştirdiği Covid-19 ilacının da ele alındığı toplantı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu. Vakaların yüzde 50'sinin 30 yaş altı olduğunu ifade eden Koca, 3. doz aşıyla ilgili de dikkat çeken bir açıklama yaptı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/06/iecrop/koca-ihaaa_16_9_1633534686.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bilim-kurulu-toplantisi-sonrasi-saglik-bakani-kocadan-carpici-aciklamalar-6691220/"]