ABD'nin başlıca havayolu şirketleri dün kablosuz internet sağlayıcıların 5 Ocak itibariyle 5G hizmetine geçmesinin günlük binlerce uçuş için risk oluşturabileceği ve yolcular için yıllık 1.6 milyar dolar değerinde rötara neden olabileceği yönünde uyarıda bulundu.

United Airlines'ın CEO'su Scott Kirby, AT&T ve Verizon Communications şirketlerinin 5G kablosuz internet hizmetleri için C-bandı spektrumu kullanma planlarını ertelemesi gerektiğini belirterek devreye alınması durumunda günlük uçuşların yaklaşık %4'ünün ertelenebileceği, rotasının değişebileceği ya da iptal edilebileceğini ve yüz binlerce yolcuyu etkileyebileceğini söyledi.

ABD Senatosu Ticari Komitesi'nin görüşmesi sonrasında konuyla ilgili gazetecilere konuşan Kirby, "Hükümet büyük bir hataya düşer" dedi.

Havacılık sektörü yetkilileri ve Federal Havacılık İdaresi (FAA), 5G'nin radyo altimetreleri gibi uçaklarda bulunan hassas elektronik aletlere olabilecek olumsuz etkileri hakkında endişelerini dile getirmişti.

"Eğer bir değişiklik olmazsa 5 Ocak'tan itibaren ülkenin başlıca havalimanlarından 40'ında radyo altimetrelerini kullanamayacağız" açıklamasında bulunan Kirby, "Bu kesin bir durumdur. Tartışma konusu değildir" dedi.

[old_news_related_template title="Baba Vanga'nın 2022 kehaneti maalesef doğru çıktı: 30 bin yıllık virüs uyandı" desc="Dünyanın en gizemli kadınlarından biri olan kehanetleriyle adından söz ettiren Baba Vanga ismiyle tanınan kahinin 2022 kehanetleri şimdiden gerçekleşmeye başladı. Rusya’da hükümet, küresel ısınmanın ülkenin kuzeyindeki antik ve ölümcül virüs ile bakterileri serbest bırakabileceği konusunda uyardı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/15/iecrop/3282509_810x458_16_9_1639565159.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/baba-vanganin-2022-kehaneti-dogru-cikti-30-bin-yillik-virus-uyandi-6828721/"]

[old_news_related_template title="Porto Rikolu müzik yapımcısı uçak kazasında hayatını kaybetti" desc="Dominik Cumhuriyeti'nden hareket eden ve Florida'ya uçmaya başladıktan birkaç dakika sonra inmeye çalışan küçük bir uçak çarşamba günü düştü. Porto Rikolu müzik yapımcısı José Ángel Hernández de dahil olmak üzere dokuz kişi hayatını kaybetti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/16/iecrop/dominik_ucak_kazasi-reuters_16_9_1639639694.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/porto-rikolu-muzik-yapimcisi-ucak-kazasinda-hayatini-kaybetti/"]