Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi e-Devlet Kapısı, resmi Twitter hesabından Türkiye'nin dijital altyapılarına yönelik veri sızıntısı iddiaları hakkında açıklama yaptı.

İddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

* 2-3 Ekim 2021 tarihlerinde Türkiye'nin e-Devlet, e-Nabız, EBA ve ÖSYM bilişim sistemleri gibi dijital altyapılarından veri sızıntısı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.

* Yapılan detaylı teknik kontrollerle kurumlarımıza ait dijital altyapılar ile ilişkili herhangi bir veri sızıntısı kaydına rastlanmamıştır.

* Söz konusu iddialara temel teşkil eden verilerin, siber saldırganlar tarafından çok az sayıda bireysel hesaba yönelik oltalama ve zararlı yazılım saldırıları sonucu elde edildiği anlaşılmıştır.

* Siber güvenliğin ana öznesi bireye yönelik alınabilecek tedbirler, ulusal siber güvenliğimizin temelini oluşturmaktadır.

* Dijital mecraları kullanırken veri mahremiyeti ile parola ve cihaz güvenliği konularında bireyler tarafından alınacak önlemler, bu gibi olayların tekrar yaşanmaması konusunda en etkin koruma yöntemi olacaktır.

* Bireylere yönelik siber güvenlik farkındalığı çalışmaları konusunda tüm kurumlarımız iş birliği içinde faaliyet yürütmektedir.



[old_news_related_template title="WhatsApp, Facebook ve Instagram çöktü" desc="Dünyada milyonlarca kullanıcısı bulunan mesajlaşma uygulaması WhatsApp ile görsel içeriklerin paylaşıldığı Instagram ve Facebook uygulamasına saat 18.44 itibariyle erişim sorunu yaşanıyor. Çöken 3 uygulamayla ilgili bakanlık, WhatsApp, Facebook ve Instagram açıklama yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/04/iecrop/000_16_9_1633362667.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/whatsapp-facebook-ve-instagram-coktu-6687263/"]