Kuzey Kore devlet televizyonu KRT tarafından yayınlanan görüntülerde, 80 santimetre uzunluğundaki robot, kadın sesiyle kollarını sallayarak "Çocukların zekâsını geliştiren eğitim teknolojilerinin öğretilmesine yardım ediyorum" diyor.

KRT görüntüleri, insansı görünüme sahip iki büyük plastik robot daha gösteriyor. Robotlardan birinin beyaz yuvarlak kafasının içine yerleştirilmiş bir ekranda gülen bir yüze sahip olduğu, diğerinin ise mavi plastik bir takım elbise giydiği ve beyaz çerçeveli gözlük taktığı görünüyor.



Pyongyang'daki bir üniversitede profesör olan Park Kum Hee, KRT'ye, eğitim robotlarının geliştirilmesi sırasında zorluklarla karşılaştığını, robotların hem Korece hem de yabancı dillerde soru sorulduğunda genellikle başlarını salladıklarını anlattı.

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE DERS VERİYOR


Park, "Bu robotun zekâsını yükseltmek, psikoloji alanında uzman biri olarak benim için zordu" dedi.

KRT görüntülerde; müzik, matematik ve İngilizce dersinde robottan sonra tekrar eden maske takan ilkokul öğrencilerine yer veriyor.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, son yıllarda teknolojik ve bilimsel yenilikleri teşvik ederek eğitim reformu için yoğun çalışmalar yapıyor.



Kuzey Kore geçen yılın Haziran ayında okulları yeniden açmış, ancak çocukların sınıflarda maske takmasını zorunlu hale getirmişti.

Münzevi ülke resmi olarak tek bir corona virüsü vakası bildirmedi, ancak sınırların kapatılması ve yurt içi seyahat kısıtlamaları dahil olmak üzere katı önlemler aldı.

[old_news_related_template title="Kim Jong-un, Kuzey Korelileri gıda kriziyle mücadele etmek için siyah kuğu yemeye çağırdı" desc="Kim Jong-un'un yaptığı açıklamadan sonra hükümet, etin lezzetli ve son derece yüksek besin değerine sahip 21. yüzyılın olağanüstü bir gıdası olduğunu söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/30/iecrop/kim_jong-reuters_16_9_1635573541.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/kim-jong-un-kuzey-korelileri-gida-kriziyle-mucadele-etmek-icin-siyah-kugu-yemeye-cagirdi-6738060/"]

[old_news_related_template title="Kuzey Kore'den vatandaşlarına kemer sıkma çağrısı: Kıtlık 2025'e kadar sürebilir" desc="Kuzey Kore yönetiminden vatandaşlarına kemer sıkma çağrısı geldi. Yetkililer Çin ile sınırın 3 yıl daha açılmasını beklemediklerini belirterek, 'Kıtlık 2025'e kadar sürebilir' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/28/iecrop/kim-jong-un-reuters_16_9_1635408090.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/kuzey-koreden-vatandaslarina-kemer-sikma-cagrisi-kitlik-2025e-kadar-surebilir-6734131/"]

[old_news_related_template title="Kuzey Kore lideri Kim Jong-un hakkında dava açıldı" desc="'Dünyadaki cennet' vaadiyle kandırılarak Japonya’dan Kuzey Kore'ye dönen mağdurlar yargı yoluna gitti. Japonya'da mahkemeye başvuran 5 kişi, Kuzey Kore'nin kendilerini sistematik bir şekilde kandırdığı iddiasıyla Kuzey Kore hükümetinden ve lider Kim Jong-un'dan tazminat talep etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/14/iecrop/kore-iha_16_9_1634228543.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/kuzey-kore-lideri-kim-jong-un-hakkinda-dava-acildi-6707234/"]