Hareket, Jack Dorsey'in Twitter'ın CEO'luğundan istifa etmesinden birkaç gün sonra geldi. Dorsey, her iki şirketin de CEO'su olarak görev yapıyordu.

Şirketten yapılan açıklamada; Block'un şirketin faaliyetlerini mevcut isimden daha iyi kapsadığı belirtildi. Bununla birlikte, yeni isim aynı zamanda Dorsey'in kripto para birimlerine ve onların arkasındaki blok zinciri adı verilen teknolojiye olan ilgisiyle de uyumlu.

Dorsey, bitcoin'in en yüksek profilli destekçilerinden biri olarak ortaya çıktı ve Square'i bunun için bir araç olarak kullandı. Dorsey, bu yılın başlarında bir bitcoin konferansında “Hayatımda üzerinde çalışmak için daha önemli bir şey olduğunu düşünmüyorum” demişti.

BITCOIN İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADI


Şirket, kurumsal hazinesinde yaklaşık 220 milyon dolarlık bitcoin bulunduruyor. Ve hatta ağustos ayında, kripto varlıklarının ticareti için blok zinciri tabanlı bir borsa oluşturmayı amaçlayan yeni bir birim başlattı.

Dorsey, Twitter'ın dört kurucusundan biriydi. 2009 yılında Square'i kurdu. İlk ürünü, bir mobil kredi kartı okuyucusuydu. Twitter daha yüksek bir profile sahip olsa da Square, Twitter'ın 35 milyar dolarlık piyasa değerine kıyasla yaklaşık 92 milyar dolarlık piyasa değeriyle daha değerli bir şirket haline geldi.

Square, adını değiştiren ikinci yüksek profilli Silikon Vadisi şirketi. Ekim ayının sonlarında Facebook da adını Meta Platforms Inc. olarak değiştirmiş ve yeni adın “metaverse” olarak adlandırılan sanal gerçeklik ürünlerine ve platformlarına odaklandığını söylemişti.

[old_news_related_template title="ByteDance, Amazon ve şimdi de Twitter... Teknoloji endüstrisinde liderler tek tek değişiyor" desc="29 Kasım'da önce söylenti olarak çıkan haberler, ilerleyen saatlerde gerçekleşti ve Twitter CEO'su Jack Dorsey görevinden istifa ettiğini Twitter aracılığıyla duyurdu. Özellikle son aylarda yaşanan istifalar, teknoloji endüstrisinin kabuk değiştirdiğinin habercisi mi yoksa bir zamanlar ilham alınan isimler, kullanıcı gizliliği ve yalan haberlerle baş edemedikleri için kaçıyorlar mı?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/30/iecrop/dorsey-reuters_16_9_1638278977.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/bytedance-amazon-ve-simdi-de-twitter-teknoloji-endustrisinde-liderler-tek-tek-degisiyor-6799607/"]

[old_news_related_template title="Twitter CEO'su Jack Dorsey istifa etti" desc="Twitter CEO'su Jack Dorsey, resmi hesabından yaptığı açıklamayla istifa ettiğini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/29/iecrop/dorsey-reuters_16_9_1627884507_16_9_1638207940.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/twitter-ceosu-jack-dorsey-istifa-etti-6797785/"]

[old_news_related_template title="Twitter'ın yeni CEO'su Parag Agrawal kim? Hakkında bilinmeyen ortaya çıktı" desc="Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından Twitter'ın kurucusu ve CEO'su Jack Dorsey dün gece sürpriz bir kararla görevini bıraktı. Dorsey görevini daha önce ismi çok da duyulmamış 37 yaşındaki yazılımcı Parag Agrawal'a bıraktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/30/iecrop/twitterceo-_16_9_1638280369.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/twitterin-yeni-ceosu-parag-agrawal-kim-hakkinda-bilinmeyen-ortaya-cikti-6799666/"]