New York Times, Tesla'nın oynanabilir üç oyun yaptığını bildirdi. Oyunlar solitaire, Sky Force Reloaded ve The Battle of Polytopia: Moonrise idi. Şirket, oyunlar açılmadan önce oyunculardan yolcu olduklarını onaylamalarını isteyen bir uyarı mesajı gösteriyor; ancak sürücünün uyarıyı geçmesini ve oyunu oynamasını engelleyen de hiçbir şey yapılmamış.

Ayrıca sürücü koltuğundaki orta dokunmatik ekran, araç sürülürken bile etkinleşebiliyor. Yolcu oyunu olarak adlandırılan bu işlev, sürücünün dikkatini dağıtabilir ve çarpışma riskini artırabilir.

Ulaştırma Bakanlığı Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, 21 Aralık'ta Tesla'nın Yolcu Oynatma özelliği hakkında resmi bir soruşturma başlattı. Otomobil üreticisi bu özelliği araçlarından kaldırmayı hemen kabul etti.

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) perşembe günü yaptığı açıklamada, "Tesla, Yolcu Oyunu özelliğinin işlevselliğini değiştirdiğini bildirdi. Yeni yazılım güncellemesinde, 'Yolcu Oyunu' artık araç hareket halindeyken kilitlenecek ve kullanılamayacak."

Tesla sahipleri Tesla Arcade'de hâlâ oyun oynayabilecekler, ancak önce park etmeleri gerekecek. Tesla'nın Otopilot ve Tam Kendi Kendine Sürüş işlevi, duyurulduğundan beri inceleme altındaydı.

[old_news_related_template title="Elon Musk, bu defa cinsel taciz iddialarıyla gündemde: Hem Tesla'ya hem SpcaeX'e dava açıldı" desc="Elon Musk'ın bu defa başı iki şirketiyle de dertte. Son günlerde hem Tesla hem de SpaceX cinsel taciz iddialarıyla gündeme geliyor. SpaceX'te staj yapan üç kadın, diğer stajyerlerin yanı sıra daha üst düzey pozisyonlardaki erkekler tarafından cinsel tacize maruz kaldıklarını bildirdi. SpaceX skandalı bir tarafta patlarken, Tesla'ya da altı kadın çalışan iş yerinde cinsel taciz nedeniyle dava açtı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/15/iecrop/depophotos_16564956_16_9_1639555994.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/elon-musk-bu-defa-cinsel-taciz-iddialariyla-gundemde-hem-teslaya-hem-spcaexe-dava-acildi-6828194/"]

[old_news_related_template title="Tesla uygulamasında erişim sorunu: Sürücüler araçlarına binemedi" desc="Tesla sürücüleri, otomobillerinin kilidini açmaya ve çalıştırmaya yarayan telefon uygulamasında yaşanan kesinti nedeniyle araçlarını kullanamadılar." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/20/iecrop/tesla_araba-reuters_16_9_1637414736.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/tesla-uygulamasinda-erisim-sorunu-suruculer-araclarina-binemedi-6780418/"]

[old_news_related_template title="Tesla'ya bir dava daha açıldı" desc="Tesla bir aydan kısa süre içerisinde ikinci kez kadın bir çalışanı tarafından cinsel taciz iddiasıyla dava açıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/10/iecrop/tesla-reuters-1_16_9_1639130047.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/teslaya-bir-dava-daha-acildi-6819053/"]