Twitter yönetimi bugün bir açıklama yaparak, platform üzerinde sağcı görüşe yakın olan haber sitelerini öne çıkardıklarının tespit edildiğini duyurdu.

Sosyal paylaşım platformu yapılan iç incelemeler sonucunda sağ tandanslı haber kaynaklarını öne çıkardıklarını tespit etti. Platformun algoritmasından dolayı böyle bir değişikliğin yaşandığı belirtilirken, algoritmanın nasıl bu içeriklere öncelik verdiği ise inceleniyor.

Almanya, Kanada, Fransa, İspanya, ABD ve Birleşik Krallık'taki 1 Nisan-15 Ağustos 2020 arasındaki paylaşımların incelendiği araştırmada Almanya haricindeki diğer ülkelerde sağ tandanslı platformların öne çıkarıldığı kaydedildi.
[old_news_related_template title="Wall Street Journal'dan Facebook analizi: Reklamverenleri kandırıyorlar" desc="ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal, dijital pazarlamada büyük önem taşıyan kullanıcı sayılarıyla ilgili Facebook'u mercek altına alan bir analize imza attı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/22/iecrop/facebook-whatsapp-instagram-shutter_16_9_1634884106.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/wall-street-journaldan-facebook-analizi-reklam-verenleri-kandiriyorlar-6721947/"]